10 ideeën voor een mooi vloerkleed

Een vloerkleed zorgt er meteen voor dat uw huis knusser, gezelliger en warmer aanvoelt. Het is niet alleen mooie vloerbekleding, want het zijn ook nog eens hele leuke accessoires om mee te spelen. Ze kunnen uw woning kleur geven, maar vallen ook op dankzij hun unieke textuur. Wilt u een karpet in uw interieur verwerken en bent u op zoek naar inspiratie? Dan heeft u geluk, want hier vindt u tien leuke ideeën voor een design vloerkleed in uw huis.

Wees niet bang voor textuur

De meeste vloerkleden zijn vrij egaal. Dat betekent dat ze één kleur hebben, maar ook een egale textuur hebben. Dat is een prima keuze wanneer u van eenvoud en rust houdt, maar u kunt nog zoveel meer doen met uw vloerkleden. Wees niet bang om textuur te gebruiken. Een reliëf in de vloer zorgt ervoor dat deze minder kil aanvoelt. Het geeft de ruimte wat levendigheid en is bovendien een erg moderne manier om met uw interieur te spelen. Houd in dat geval de texturen in de rest van de ruimte wel ingetogen.

Vloerkleed met reliëf

Bekleed uw trap

Heeft u er al eens nagedacht dat u een echt statement kunt maken van uw trap? De meeste trappen worden gemaakt van hout, wat uiteraard ontzettend chic oogt. Uw trap bekleden met een kleed is ook een prachtige optie. Het zorgt ervoor dat de trap warmer aanvoelt, maar het is ook een goede manier om uw woning aan te kleden met een kleuraccent. Ga voor een felblauwe trap of kies een mooie pasteltint uit. Een bijkomend voordeel is dat karpetten ervoor zorgen dat de trap minder gehorig is.

Traploper vintage karpet

Ga voor patronen

Bent u niet bang om een statement te maken? Dan zijn vloerkleden met patronen de juiste keuze voor u. Kies een model uit met felgekleurde streepjes of bekleed uw vloer met een ander geometrisch patroon. Door voor een gelijkmatig patroon te gaan, houdt u de ruimte toch nog rustig. Uw design vloerkleed valt dan nog zeker op, maar haalt niet alle aandacht weg van de rest van uw interieur. Probeer de kleuren van uw accessoires wel aan te passen aan de vloer, zodat de ruimte een geheel vormt.

Design karpet wit zwart grijs

Creëer een knusse woonkamer

De woonkamer is een plek waar we vooral veel houten vloeren terugzien. Toch is het mooi om deze ruimte te voorzien van een prachtig kleed. Hierdoor wordt de woonkamer nog uitnodigender voor vrienden en familieleden om samen gezellig bij te kletsen op de bank. Houd het rustig met een egaal tapijt of ga juist voor een beetje extra textuur. Zo creëert u namelijk een eyecatcher. Wel kunt u de kleur van de vloer het beste afstemmen op de kleur van uw bank. Zo zorgt u ervoor dat uw interieur echt een geheel wordt.

Vloerkleed woonkamer knus

Subtiele patronen

Een vloer met een patroon is niet alleen weggelegd voor durfals die op zoek zijn naar een opvallende touch. U kunt een patroon namelijk ook gemakkelijk op een subtiele manier verwerken. Kies in dat geval vloerkleden uit die een ingetogen kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan witte ruitjes op een lichtgrijs kleed. Het zijn juist deze subtiele patroontjes die ervoor zorgen dat een ruimte knus aanvoelt. U hoeft dus niet alles uit de kast te halen om meer verschillende patronen in uw interieur te verwerken.

Vloerkleed wit met ruit

Ga voor natuurlijk

Bent u een liefhebber van duurzame materialen? Ook dan zijn er geschikte vloerkleden voor u. Er zijn namelijk verschillende opties die stijlvol en duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan een karpet gemaakt van kokosvezels, sisal of hennep. Dit zijn volledig natuurlijke materialen die uw woning meteen een erg authentieke uitstraling geven. Het is bovendien de perfecte compromis wanneer u twijfelt tussen houten vloeren of vloerkleden. Deze kleden van duurzame materialen hebben namelijk dezelfde uitstraling als hout, maar voelen veel warmer aan onder uw voeten.

Duurzaam vloerkleed

Geef uw huis kleur

De meeste mensen zullen vloerkleden uitzoeken in neutrale kleuren, zoals wit, grijs of bruin. U hoeft niet altijd op safe te spelen. Het is namelijk ook ontzettend leuk om uw ruimtes te voorzien van een beetje kleur. Overweeg daarom eens om een vloerkleed aan te schaffen in een felle kleur. In dat geval is het wel belangrijk dat u uw interieur aanpast aan de kleur van de vloer. Deze is namelijk zo overheersend dat u het beste wat ingetogen kleuren kunt uitkiezen voor uw meubilair en accessoires.

Design vloerkleed felle kleuren

Het zachte gevoel van een hoogpolig vloerkleed

Er gaat niks boven het gevoel van hoogpolig tapijt onder uw voeten. Deze vloeren zijn ontzettend zacht en zijn ook heerlijk voor spelende kinderen. Het is bovendien een makkelijke manier om meer texturen in uw interieur te verwerken. Hoogpolige vloerkleden hebben de reputatie dat ze lastig te reinigen zijn. Dat is gelukkig niet meer het geval. Met de juiste materialen en reinigingsproducten kunt u ervoor zorgen dat uw vloer altijd brandschoon is. Zo kunt u zorgeloos genieten van de zachte stof onder uw voeten.

Hoogpolig vloerkleed karpet

Maak uw woning lichter

Een karpet kan niet alleen gebruikt worden om uw huis meer kleur te geven. Het is namelijk ook een goede optie wanneer u juist op zoek bent naar meer licht. Een ruimte oogt meteen veel groter en lichter wanneer u een donkere houten vloer vervangt met een wit tapijt. Ga in dat geval voor een egaal vloerkleed zonder een patroon of reliëf. Dit is een perfecte keuze wanneer u van een modern interieur houdt. Een bijkomend voordeel is dat iedere kleur goed samengaat met wit, dus u heeft alle vrijheid wanneer u uw woning wilt decoreren.

Wol vloerkleed karpet

Ga voor fleurig

Bent u een liefhebber van bloemen? Dan is een design vloerkleed met een bloemenpatroon de juiste keuze voor u. Deze kleden worden in allerlei verschillende soorten gemaakt. U kunt voor een bont exemplaar gaan met allerlei verschillende kleuren, of het rustig houden door bijvoorbeeld alleen maar blauwtinten te gebruiken. Bloemen zijn speels, maar kunnen ook erg klassiek ogen. Het ligt vooral aan uw interieur hoe deze vloerkleden tot hun recht komen. Er is in ieder geval meer dan genoeg ruimte om te spelen met meubilair en accessoires.

Fleurig vloerkleed karpet

Mooi interieur met vloerkleed
geplaatst op 15 July 2018 in Mooi Wonen Inspiratie
Offerte aanvragen