5 verrassende redenen waarom de voorjaarsschoonmaak goed voor je is.

Volgens de kalender is de lente weer begonnen. Voor velen ook de tijd om na te denken over de voorjaarsschoonmaak. De boel in huis aan de kant, alles opruimen, de ramen open en flink aan de poets. Of je het nu leuk vindt of niet, het valt niet te ontkennen dat een goede voorjaarsschoonmaak de moeite waard is. Maar wist u dat het ook uw gezondheid ten goede kan komen? Hier zijn vijf redenen waarom het huis opruimen en aan de poets te gaan goed voor je is. Laat de voorjaarsschoonmaak maar beginnen!

1. Voorjaarsschoonmaak verhoogt de productiviteit

Als je de moeite doet om alles in huis op orde te maken, alles weer even op de juiste plek te leggen bespaart u in de toekomst veel tijd met het zoeken naar spullen. Organisatiedeskundigen zeggen dat dit je productiever maakt, terwijl het schoonmaken zelf het energieniveau kan verhogen. En merk je dat bepaalde spullen al lang niet meer gebruikt zijn is het misschien tijd om er afscheid van te nemen.

Voorjaarsschoonmaak huis opruimen

2. Een voorjaarsschoonmaak is gezond

Een goede voorjaarsschoonmaak kan u helpen bij het voorkomen van allergie symptomen blijkt uit een onderzoek van het American College of Allergy, Astma and Immunology (ACAAI). Het verwijderen van allergenen in huis kan u gezonder doen voelen, vooral in het voorjaar. Dat kunt u doen door tijdens de voorjaarsschoonmaak ook het stof te verwijderen op hoger gelegen plaatsen zoals randen, richels en kasten.

Voorjaarsschoonmaak kast af stoffen

3. Voorjaarsschoonmaak maakt je gelukkig

De tijd te nemen om grondig schoon te maken en een nette opgeruimde woning te hebben, maakt mensen gelukkiger, hebben studies aangetoond. Het schoonmaken op zich geeft een gevoel van voldoening wat helpt om een goed humeur te hebben. Het opzetten van je favoriete muziek tijdens het schoonmaken kan het nog leuker maken.

Voorjaarsschoonmaak huis opruimen

4. Voorjaarsschoonmaak vermindert stress

Door je huis op te ruimen en schoon te maken kun je genieten van een meer opgeruimde en georganiseerde omgeving en dit kan stress verlichten. Zelfs het schoonmaken op zich kan helpen bij het verminderen van stress. Maar wees realistisch. Het hoeft niet allemaal in één dag klaar.

Voorjaarsschoonmaak maakt gelukkig

5. Voorjaarsschoonmaak geeft u focus

Degenen die af en toe de rommel opruimen, zijn in staat om de hersenen vrij te maken voor meer essentiële zaken, volgens een onderzoek dat is uitgevoerd door de stichter van America’s Anxiety Disorder Center. Een grondige schoonmaak helpt je om je gedachten te orderen van dingen die in het hele huis gedaan moeten worden en maakt het makkelijker om je te concentreren op andere, belangrijkere dingen.

Voorjaarsschoonmaak geeft focus

6. Hulp nodig bij de grote voorjaar schoonmaak?

Soms is het nodig om een echte grote schoonmaak te doen van bijvoorbeeld de vloeren of meubels. Dit kunt u zelf gaan doen. Maar wanneer u het echt goed en professioneel schoon wilt hebben kunt u dit beter over laten aan een gespecialiseerd reinigingsbedrijf. Zij beschikken over de juiste middelen en machines en weten precies hoe de verschillende soorten tapijt het beste schoongemaakt kan worden. Na een grondige tapijtreiniging of meubelreiniging bent u weer voor jaren verzekerd van een mooie schone woonomgeving. Nieuwsgierig wat z’n grote reiniging kost? Vraag dan eens een vrijblijvende offerte aan.

Voorjaarsschoonmaak
geplaatst op 24 March 2018 in Gezondheid
Offerte aanvragen