7 Tips voor het reinigen van Alcantara meubels

Reinigen van Alcantara meubels en onderhoud

Hoe moet ik Alcantara meubelstof schoonmaken? Dat is een veel gestelde vraag op het internet. Alcantara is een mooie fluweel zachte stof wat veel lijkt op Nubuck of Suede. Alcantara is een microvezel stof. Erg sterk en slijtvast. Al lijkt het misschien niet zo maar een Alcantara bankstel is zeer goed te onderhouden en mooi schoon te houden.

In de praktijk zien de vakmensen van Meubelreiniging-Nederland dat er vaak problemen ontstaan door het op een verkeerde manier verwijderen van vlekken. Door het gebruik van verkeerde schoonmaakproducten en zogenaamde wonder middeltjes kan de stof onherstelbaar worden beschadigd. Tevens zorgen de meeste schoonmaakproducten ervoor dat het resultaat slechts tijdelijk is en dat de stof alleen maar vuiler en vlekkerig wordt in de loop van de tijd.

De vakmensen die dagelijks Alcantara meubels reinigen voor mijnschoonhuis hebben voor u een aantal tips. Deze zijn uit de praktijk, zeer eenvoudig toe te passen en volledig veilig.

Stoffen meubels schoonmaken met groene zeep
Gevolg van zelf schoonmaken met zepen

7 tips voor het onderhoud en reinigen van Alcantara 

  1. Meubelstoffen verbergen stof en zien er daarom altijd stofvrij uit. Toch is het belangrijk om ook uw alcantara meubels eens per week te stofzuigen. Gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubelstoffering.
  2. Voor het verwijderen van honden of katten haren kunt u een speciale meubelborstel gebruiken. Strijk hiermee altijd voorzichtig en met de vleug mee over de stof.
  3. Huidvetten en transpiratie vervuiling kunt u het beste verwijderen met een vochtige (microvezel)doek eens per twee tot drie weken. Hiervoor raden wij u aan de vlekkenblusser. Een zeepvrije, veilige en neutrale vlekverwijderaar.
  4. Bij het gebruik van vlekverwijderaars deze nooit direct op de stof spuiten of aanbrengen. Het beste gebruikt u een vochtige doek en daarop brengt u de vlekverwijderaar aan en vervolgens behandeld u de stoffering.
  5. Wanneer er een ongelukje gebeurd op uw alcantara bank dan dient u dit direct te verwijderen. Wacht er niet langer mee als 30 minuten. Een vaste substantie verwijderd u met behulp van een lepel gebruik daarna de vlekkenblusser voor het verder behandelen van de vlek.
  6. Bij een ongelukje veroorzaakt door het knoeien van een vloeistof gebruikt u onbedrukt absorptie papier om zoveel mogelijk op te deppen. Leg er nadien een vochtige theedoek op. Daardoor zal het overige vocht wat in de stof zit langzaam in de theedoek trekken. Mocht u zien dat de theedoek verzadigd is leg er dan nogmaals een schone vochtige theedoek op. Laat nu de stoffering drogen. Mocht de vlek niet geheel verwijderd zijn gebruik dan de vlekkenblusser.
  7. Wij raden u aan eens per 3 tot 5 jaar de stoffering volledig professioneel te laten reinigen. Een goede professionele reiniging zorgt ervoor dat de stoffering weer helemaal mooi schoon wordt en dat u nog langer kunt genieten van u meubels.

Gebruik nooit ZOUT, ZEPEN, AFWASMIDDEL of WASMIDDELEN voor het verwijderen van een vlek. U voorkomt er een hoop ellende mee.

Onderhoud en vlekken verwijderen van Alcantara stoffen meubels is niet moeilijk en veel werk. Doe het regelmatig voordat de stoffering te vuil is geworden. Reageer bij vlekken accuraat en snel. En vooral vooral geduldig. Alcantara heeft de eigenschap als het vochtig of nat is donker van kleur te worden. Heeft u alles gedaan zoals hierboven omschreven wacht dan tot de stof droog is en herhaal desnoods de behandeling de volgende dag.

Wanneer u de Alcantara meubels goed verzorgt en onderhoud dan zal een periodieke dieptereiniging door de vakman nooit tegenvallen. De meeste teleurstelling en problemen ontstaan doordat men op een foute manier met de stof omgaat of vlekken verwijderd.

Mocht u aan de hand van dit artikel vragen hebben of opmerkingen neemt u dan even met ons contact op. Wij helpen u graag.

Misschien ook interessant voor u:

Wat is Alcantara stoffering?

Meubels laten schoonmaken aan huis

Vlekken uit je stoffen bank verwijderen

Schoonmaken stoffen en leren bankstel
geplaatst op 8 December 2017 in Meubel onderhoud & reiniging
Offerte aanvragen