Bank reinigen bij vlekken

Hoe kun je nu het beste een vlek uit je stoffen bank verwijderen? Wij geven je hier graag enkele tips hoe je dit het beste kunt doen.

Doe de volgende stappen wanneer je een vlek in je stoffen bank hebt:

  1. Verwijder zoveel mogelijk van het geen gemorst is door het met een lepel van buiten naar binnen van de stof te scheppen.
  2. Gebruik een witte katoenen handdoek. Maak deze eerst nat met koud water. Goed uitwringen en dan op de vlek leggen. Wees geduldig. Veel van het gemorste zal in de handdoek trekken.
  3. Wanneer de handdoek verzadigd is stap 2 gewoon nog een keer herhalen.
  4. Nu het ergste al verwijderd behandel dan de vlek met een speciaal reinigingsproduct voor stoffen meubels. Bijvoorbeeld de Gebruik hiervoor de Vlekkenblusser. Dit product is geschikt voor alle soorten stoffering dus ook wol, katoen en alcantara. Spuit de vlekkenblusser op de vlek. U zult merken dat er nog wat vuil omhoog komt uit de stoffering. U kunt nu de stappen 1 tot en met 3 nogmaals herhalen indien nodig.
  5. Laat als laatste stap een schone vochtige handdoek op de vlek liggen totdat deze volledig droog is.

Dit stappenplan is een veilige methode waarbij de kans op beschadiging van de stoffering minimaal is. Ook zult u merken dat er geen kringen in de stoffering ontstaan of dat na een poosje de vlek groter is of meer zichtbaar.

Vlek verwijdering pakket voor tapijt en stoffen meubels
Vlek verwijdering pakket voor stoffen meubels

Complete dieptereiniging van je stoffen meubels

Na jaren van intensief gebruik zal de stoffen bank in zijn geheel vervuild raken. Vlekken en huidvet hebben er dan voor gezorgd dat de stoffen meubels er niet meer netjes en fris uitzien. Dan is het goed de meubels professioneel te laten reinigen. Dat kan in de meeste gevallen gewoon bij je thuis. Tevens kan er dan ook weer een nieuwe vuilwerende laag worden aangebracht. Het onderhouden en het eventueel verwijderen van een knoei vlek zal dan weer eenvoudig zijn met grote kans van slagen. Het is goed om stoffen meubels eens in de 2 á 3 jaar grondig te laten schoonmaken.

Stoffen meubels aan huis reinigen
Bank laten reinigen bij je thuis.

Jouw stoffen meubels, eetkamerstoelen, bank of fauteuil goed en grondig laten reinigen gewoon bij je thuis. Dat kan door de professionals van mijnschoonhuis.nl

Bekijk de mogelijkheden
Vlek uit stoffen bank verwijderen
geplaatst op 2 August 2020 in Meubelreiniging Vlekken verwijderen
Offerte aanvragen