Stoffen bank reinigen – Zelf doen?

Je stoffen bank reinigen kun je dat zelf doen? We willen zo graag alles zelf doen maar is dat wel verstandig?

Een goede stoffen bankstel is een redelijke investering. Zeker als u kiest voor een mooi design stof en natuurlijke materialen. Zoals banken en fauteuils van Leolux, Rolf Benz of Minotti. Stuk voor stuk prachtige stoffen meubels die met zorg onderhouden en schoongemaakt moeten worden.

In het geval er een vlek ontstaat of er wat gemorst wordt op de stoffen meubels dan zult u niet direct de hele bank willen laten reinigen. Het is dan goed om zelf op de juiste manier de vlek te verwijderen. De beste tips en adviezen krijgt u van de professionele meubelreiniger. Ga absoluut niet aan de gang met zepen, groene zeep, wasmiddelen en wonder middeltjes. De meeste producten die u snel kunt kopen in de bekende winkel ketens zijn niet geschikt voor het op een juiste manier verwijderen van vlekken.

Zelf je bank reinigen bij vlekken

Wanneer u zelf vlekken wilt weghalen of wanneer er een ongelukje is gebeurd op u stoffen bankstel volg dan deze stappen.

Stap 1: Verwijder zoveel mogelijk van hetgeen gemorst is door het met een lepel van buiten naar binnen van de stof te scheppen.

Stap 2: Gebruik een witte katoenen handdoek. Maak deze eerst nat met koud water. Goed uitwringen en dan op de vlek leggen. Wees geduldig. Veel van het gemorste zal in de handdoek trekken.

Stap 3: Wanneer de handdoek verzadigd is stap 2 gewoon nog een keer herhalen.

Wijnvlek uit tapijt verwijderen

Stap 4: Gebruik de Chem-Dry Vlekkenblusser. Dit product is geschikt voor alle soorten stoffering dus ook wol, katoen en alcantara. Spuit de Vlekkenblusser op de vlek. U zult merken dat er nog wat vuil omhoog komt uit de stoffering. U kunt nu de stappen 1 tot en met 3 nogmaals herhalen indien nodig.

Stap 5: Laat als laatste stap een schone vochtige handdoek op de vlek liggen totdat deze volledig droog is.

Dit stappenplan is een veilige methode waarbij de kans op beschadiging van de stoffering minimaal is. Ook zult u merken dat er geen kringen in de stoffering ontstaan of dat na een poosje de vlek groter is of meer zichtbaar.

Bank schoonmaken – Bel de vlek weg service!

U kunt er ook voor kiezen bij een ongelukje direct een professionele meubelreiniger in te schakelen. Ook als de bank niet helemaal gereinigd hoeft te worden is het mogelijk alleen de vlek te komen behandelen. Vooral als de bank verder nog mooi schoon is of nagenoeg nieuw. De kosten zullen in de meeste gevallen erg meevallen. Omdat het vaak maar 30 minuten werk is om een vlek professioneel te laten verwijderen. In ieder geval zullen de kosten niet opwegen tegen de kosten van een nieuwe bank. Zo kiest u voor zekerheid.

bankstel reinigen - vlek weg service
Ongelukje op een stoffen bank.

bankstel schoonmaken - vlek weg service

 

De bank compleet reinigen

Een in de 3 tot 5 jaar is het verstandig om de stoffen bank compleet te reinigen. Huidvet, zweet en vlekken zorgen ervoor dat de stoffen bank niet meer echt schoon en hygiënisch fris is. Maar denk ook aan de huisstofmijt die overal in huis zit. Op zich ongevaarlijk, maar zijn uitwerpselen die in een stoffen bank kunnen zitten kan nadelig op onze gezondheid werken. Vooral mensen die last hebben van astma en allergieën.

En een mooi ander gunstig voordeel is dat goed onderhoud van uw stoffen bankstel de levensduur zal verlengen. Waardoor u dus geld bespaard. De meubels zullen langer mee gaan en heeft het plezier dat het mooi en fris is. Zonder dat u zich hoeft te ergeren aan de vlekken of de leuningen die vol huidvet zitten.

Bank reinigen aan huis in heel Nederland
Complete bank reinigen aan huis

Zelf je bank schoonmaken?

Een bankstel compleet schoonmaken is een specialistisch klusje wat u beter kunt laten doen door een professioneel meubelreinigingsbedrijf. Zij hebben hiervoor vakmensen in dienst die goed opgeleid zijn en de verschillende soorten stoffen kunnen herkennen. En dat is zeer belangrijk. Een wollen stoffen bank zal anders gereinigd worden als een microvezel bank zoals Alcantara. En wanneer er vlekken in de bank zitten hebben zij de juiste producten om op een veilige manier deze te verwijderen. De machines en materialen welke een meubelreiniger gebruikt kunt u nergens huren

In de meeste situaties kan u stoffen bankstel gewoon bij u thuis worden schoongemaakt. Uiteraard zonder gevaar voor de rest van de meubels of uw vloer. De stoffen meubels zijn veelal binnen 24 uur weer volledig droog. Tevens kan er indien gewenst een nieuwe vuilwerende beschermlaag op de bank worden aangebracht. Neem met ons contact op voor meer informatie of een prijsopgave

Bank reinigen, bank schoonmaken
geplaatst op 16 August 2018 in Meubel onderhoud & reiniging
Offerte aanvragen