Bloed vlek verwijderen uit tapijt.

Verse bloedvlekken verwijderen uit het tapijt, hoe doe je dat?

  • Eerst zoveel mogelijk de vaste bestanddelen verwijderen. Met behulp van bijvoorbeeld een lepel.
  • Neem een katoenen handdoek. Maak deze nat onder de koude kraan. Uitwringen en deze plat op de vlek leggen. Het bloed zal nu in de handdoek trekken. Ga niet wrijven met de handdoek. Als de handdoek verzadigd is dan een nieuwe natte handdoek nemen.
  • Laat de handdoek liggen totdat deze droog is. Merendeel van het bloed zal verwijderd zijn.

NOOIT DOEN: warm water gebruiken. Warm water fixeert het bloed in het tapijt. Het verwijderen wordt daardoor zeer lastig en vaak zelfs onmogelijk

Gaat het om een kleine vlek en/of kleine hoeveelheid bloed op het tapijt dan kunt u in de meeste gevallen de vlek zelf behandelen met een vlekkenmiddel.

Gebruik hiervoor de vlekkenblusser. Dit vlekkenmiddel is uniek omdat het miljoenen koolzuurbelletjes bevat. Door de bruisende werking van de koolzuur wordt het bloed naar de oppervlakte gebruist. Met behulp van een natte katoen handdoek kunt u de vlek verder verwijderen.

Niet gebruiken: wasmiddelen, afwasmiddelen of alles reinigers. Pas ook op met andere huis tuin en keuken middeltjes. Ze doen niet allemaal wat ze beloven.

Liever niet zelf de bloed vlek verwijderen?

Mocht je zelf liever niet de bloedvlek willen verwijderen dan kun je de specialistisch reiniger van mijnschoonhuis.nl hier voor vragen. Zeker in het geval van zeer exclusieve tapijten, dure wollen tapijten of kwetsbare stoffering is het verstandiger niet zelf de vlek te gaan verwijderen. Ook wanneer de vlek ontstaan is door een ongelukje door derde en je krijgt toestemming van de verzekering dan kun je de specialisten van mijnschoonhuis.nl de bloed vlek laten verwijderen. En mocht de rest van het tapijt nog helemaal schoon zijn of net nieuw dan kunnen wij het alleen plaatselijk schoonmaken zonder dat er kleur verschil ontstaat.

Specialistische schoonmaak voor particulieren
Vlekken laten verwijderen door de vakman

Vlekken laten verwijderen door de specialisten van het mijnschoonhuis.nl netwerk. Liever niet zelf de vlek verwijderen? Wij komen het graag voor u doen.

Bekijk de mogelijkheden