Gesealde grindvloer schoonmaken

Het schoonmaken van een gesealde grindvloer is vrij eenvoudig. Ten eerste is het goed te weten dat er geen wondermiddeltjes bestaan waarmee vuil en vlekken verdwijnen zonder inspanning. Het belangrijkste bij het schoonmaken is “gezond verstand”.

Schoonmaak gesealde grindvloer:

Wanneer u een gesealde grindvloer heeft dan is het schoonmaken vrij eenvoudig. Binnen gelopen vuil of knoei vuil is het makkelijkst te verwijderen met behulp van een mop systeem. U maakt de mop in een emmer schoon water vochtig. Gebruik nu de mop om het vuil op te nemen. Spoel de mop regelmatig uit en herhaal eventueel door nogmaals de vloer met een schone mop te reinigen. Door de absorberende werking van de vlakmop zal het vuil verwijderd worden. In de meeste gevallen is dan een reinigingsmiddel aan het water toevoegen niet eens nodig.

Wanneer er een ongelukje gebeurd, bijvoorbeeld er valt een kop koffie op uw grindvloer, dan kunt u ook de vlakmop gebruiken om alles te verwijderen. Het principe is dat u het geknoeide vuil zo goed en snel mogelijk wilt absorberen van de vloer. Keukenpapier of een vochtige theedoek is ook een goede methode om bij een ongelukje zo snel mogelijk het vocht te absorberen en te verwijderen. Het gebruiken van een schoonmaakmiddel is in de meeste situaties niet nodig.

Normaal schoonmaak onderhoud doet u door de vloer te stofzuigen. Daarbij gebruikt u een mondstuk met een zachte borstel. Overige vervuiling door dagelijks gebruik verwijdert u door de vloer te moppen met schoon water. Eventueel gebruikt u een Ph neutraal reinigingsmiddel wat geen kleffig residu achter laat. Wij raden het gebruik van groene zeep en wasmiddelen ten zeerste af. Aangezien deze producten de vloer op ten duur alleen maar vuiler maken omdat ze een plakkerig kleffig residu achter laten.

Grote schoonmaak gesealde grindvloer:

Ons advies is om de grindvloer eens per jaar grondig schoon te maken. Dit kan op verschillende manieren. Wanneer u het zelf wilt doen kunt u het beste hiervoor een schrobmachine gebruiken met een zachte borstel in combinatie met een waterzuiger. Het gebruik van een stoomreiniger raden wij ten zeerste af.

De grindvloer dient u dan eerst in te zetten met ruim water waarin een zacht en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel aan toegevoegd is. Daarna gaat u het of handmatig met een schrobber of met behulp van een schrobmachine goed schrobben. Het vuil zal dan los komen en kan met behulp van de waterstofzuiger verwijderd worden. Dit proces kunt u dan meerdere keren herhalen totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Als laatste handeling dient de volledige vloer met alleen schoon water worden nagespoeld. Zodat u geen zeepresten in uw grindvloer achterlaat.

U kunt ook de grote schoonmaak van uw gesealde of ongesealde grindvloer uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De methode met het beste resultaat is de grindvloer te laten reinigen onder hoge druk waarbij direct het vuil en het water worden weggezogen. Een veilige methode zonder agressieve chemicaliën.

grindvloer reinigen
Grindvloer laten reinigen

Meest grondige reiniging van alle soorten grindvloer. Uw grindvloer laten reinigen door de specialisten van mijnschoonhuis.nl

Bekijk de mogelijkheden
grindvloer reinigen
geplaatst op 16 June 2020 in Grindvloer reinigen
Offerte aanvragen