Grindvloer schoonmaak product

Een grindvloer of korreltapijt is eenvoudig te onderhouden. Dit geldt voor zowel een open structuur of dichte structuur grindvloer (geseald of ongeseald). Voor het beste resultaat is het goed de grindvloer met regelmaat ook vochtig te reinigen. De grindvloer zal vervuild worden door het inlopen van buiten naar binnen maar ook in de keuken zal de vloer vuil en vettig kunnen worden.

  • Om deze vaak vettige vervuiling goed te kunnen verwijderen is een reinigingsmiddel nodig. Gebruik hiervoor een product wat geen residu of film laagje achter laat. Want dan zal de grindvloer alsnog plakkerig gaan worden.

Gebruik geen groene zeep, wasmiddelen, afwasmiddelen of producten die een film / was laagje achterlaten

Een goede grindvloer reiniger is Renew Cleaner. Speciaal voor het reinigen van alle soorten grindvloeren. Laat geen residu achter en is zeer zuinig in het gebruik.

Grindvloer schoonmaak product

Wekelijks onderhoud grindvloer

Een grindvloer kan gezogen worden met een stofzuiger. Het liefst met een zachte borstel eronder. Dan zal eventueel stof en losse vervuiling ook tussen de steentjes verwijderd worden.

Het is aan te raden om altijd eerst de grindvloer te stofzuigen voordat de vloer nat of vochtig gereinigd wordt.

Ga als volgt te werk:

 • Neem een emmer lauw / warm water ca. 8 liter
 • Doe er een klein scheutje Renew Cleaner in
 • Gebruik een sterk absorberende vlakmop
 • Maak de vlakmop nat in de emmer en wring deze goed uit
 • Maak een gedeelte schoon zo tussen de 5 en 10 m2
 • Spoel de vlakmop uit en maak het volgende gedeelte schoon
 • Herhaal deze stap tot alles gereinigd is
 • Mocht de vloer erg vuil zijn geweest (kun je zien aan het water) herhaal dan de natte reiniging met nieuw schoon water. Het is niet nodig opnieuw product toe te voegen
Vlakmop voor het reinigen van de vloer
Voorbeeld van een hoog absorberende vlakmop.

De grindvloer zal niet echt nat zijn en dus snel droog en direct beloopbaar.
Deze werkwijze is te vergelijken met het schoonmaken van een tegelvloer. De meeste mensen moppen of dweilen een tegelvloer wel meer dan één keer per week. Bij een grindvloer is dat niet nodig. Eén keer per week is normaliter voldoende.

   • Wanneer er een ongelukje ontstaat op de grindvloer, bijvoorbeeld er gaat een glas melk overheen dan is het goed zoveel mogelijk van het vocht op te nemen met een vochtige vlakmop. En daarna plaatselijk met een klein beetje renew cleaner nat te reinigen.

Grote schoonmaak grindvloer:

Ondanks het regelmatig op een juiste manier onderhouden van de grindvloer zal deze toch eens in de twee tot drie jaar volledig en diep gereinigd moeten worden. Voor het beste resultaat kun je dit het beste door een vakman laten doen. Door het gebruik van een hogedruk machine met zeer krachtige zuig motoren waardoor het vuile water direct wordt weggezogen zal de grindvloer weer echt mooi schoon worden.

    • Een zeer intensieve en grondige dieptereiniging waardoor ook het vuil, zand en eventueel haren van huisdieren tussen de vezels verwijderd zal worden.
grindvloer reinigen
Grindvloer laten reinigen

Complete dieptereiniging van de grindvloer, korreltapijt, marmerstone of strizo vloer. Voor zowel gesealde als ongesealde grindvloeren.

Bekijk de mogelijkheden