Hoe vlekken op keramische tegelvloer verwijderen

Een veel voorkomend probleem bij  keramische tegels is dat er na het schoonmaken strepen of vlekken ontstaan. De vloer ziet er zelfs na een schoonmaak beurt niet mooi schoon uit. Lees hier hoe je dit probleem kunt oplossen.

Problemen bij een keramische tegels schoonmaken

Een veel voorkomend probleem bij het schoonmaken van een keramische tegelvloer is dat er na het reinigen strepen en vlekken zichtbaar zijn. Er is een vettige waas over de vloer die niet te verwijderen is. Het lijkt er zelfs op dat dit na elke schoonmaak beurt erger wordt. De eens zo mooie vloer ziet er vies, streperig en vlekkerig uit. Maar gelukkig is er een oplossing. Het ligt sowieso niet aan je vloer maar aan de producten die gebruikt worden voor het schoonmaken. Heel veel huis tuin en keuken producten zijn op zeep basis. En juist de zeep veroorzaakt het probleem, doordat het als residu achter blijft op de tegelvloer. En dat veroorzaakt de waas en de strepen op de vloer. Dat in combinatie met verkeerde materialen zal telkens weer een teleurstellend resultaat geven.

Hoe kun je het beste keramische tegels schoonmaken?

Om jou keramische tegels weer perfect schoon te krijgen heb je een professioneel goed schoonmaak product nodig. Deze kun je zelden kopen in de gewone winkels. Onze specialistische reinigers gebruiken hiervoor de Basisreiniger R. Dit product kun je aanschaffen in onze webshop. Ga nu als volgt te werk. Gebruik voor de eerste grondige reiniging van je tegelvloer 1 liter Basisreiniger R op 5 liter water. Verdeel het water met product gelijkmatig over de vloer. Laat het 10 tot 15 minuten inweken. Gebruik nu een schrobber met witte pad. Een witte pad zal geen krassen achterlaten op de vloer. Door het licht te schrobben zal het vettige residu van eerder gebruikte zepen los komen van de vloer. Gebruik nu voor het opnemen van het vuile water bij voorkeur een waterzuiger. Dit geeft het beste resultaat. Het resultaat is direct zichtbaar. In sommige situaties kan het zijn dat er toch nog wat residu op de vloer achter is gebleven. Herhaal dan de reiniging volgens de eerder genoemde stappen.

Keramische tegels schoonmaken en schoon houden

De totale reiniging zoals zojuist omschreven hoef je normaliter niet vaker te doen als één keer per jaar. De frequentie is natuurlijk afhankelijk van de gezinssituatie. Voor het dagelijks en wekelijks onderhoud raden wij aan eenmalig te investeren in een goed dweil-systeem. In de professionele schoonmaak noemen we dat een vlakmop systeem. Er zijn verschillende systemen waarmee u de tegels perfect kunt schoonhouden. Kijk voor informatie in onze webshop. Wanneer je een goed systeem hebt aangeschaft kun je de vloer grotendeels schoonhouden met alleen schoon water. Gebruik bij het “dweilen” altijd een schone mop. En ga rustig over de vloer zodat de mop ook zijn werk kan doen. Is de mop vuil en verzadigd pak dan een nieuwe schone. De vuile moppen kunnen gewoon in de wasmachine worden uitgewassen. Maar niet in de droger doen. Mocht de vloer erg vuil zijn geworden dan kan er een kleine beetje Basisreiniger R toegevoegd worden aan het water. Daarna met alleen schoon water een tweede keer na-moppen.

De keramische tegels liever niet zelf schoonmaken?

Bij niet al te grote oppervlakte kun je er natuurlijk voor kiezen z’n grondige reiniging zelf te doen. Daarvoor kun je de nodige producten en materialen aanschaffen in onze webshop. En een waterzuiger is overal te huur. Maar mocht je hier zelf niet zoveel zin in hebben of gewoon weg niet de tijd voor hebben dan kunnen de specialistische reinigers van mijnschoonhuis je helpen. Deze vakmensen reinigen dagelijks allerlei type vloeren bij particulieren thuis. Zij zijn hier zeer bedreven in. Beschikken over de juiste materialen en producten om uw vloer weer zo schoon te maken als een nieuwe. En in de meeste situaties is het niet nodig de gehele ruimte uit te ruimen. Uiteraard zal er niet gespat worden tegen de muren over overig meubilair.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen neem dan eenvoudig met ons contact op.

Keramische tegels schoonmaken
Tegelvloer laten reinigen

De meest grondige reiniging van een tegelvloer. Vet en oude zeepresten worden moeiteloos verwijderd. Tegelvloer laten reinigen door de vakman.

Bekijk de mogelijkheden
Keramische tegels schoonmaken
geplaatst op 19 July 2020 in Tegelvloer reinigen
Offerte aanvragen