Wat is huisstofmijt?

Huisstofmijt is een haast onzichtbare kleine (0,3 mm)  mijt. Mijten zijn er in vele soorten. Meer dan 45.000. De huisstofmijt is een spinachtige en heeft 8 poten. De levensduur van een huismijt is 2 à 3 maanden. Een huismijt heeft 3 à 4 weken nodig om van een eitje op te groeien tot een volwassen huismijt.

De huisstofmijt komt overal voor. Ideale omstandigheden zijn temperaturen tussen de 20 – 30 ºCelsius en een relatieve luchtvochtigheid van 60 – 80%. Huismijten kunnen niet tegen direct zonlicht en leven bij voorkeur in het donker. De belangrijkste voedingsbron voor de huismijt zijn huidschilfers van mensen en dieren. De ideale leefomgeving binnenshuis zijn kussens, matrassen en stoffen meubilair. Huismijten komen ook voor op beschimmelde muren en in tapijt.

De huisstofmijt zelf is onschuldig voor mensen. Het zijn de uitwerpselen en vervellingshuidjes van de huisstofmijt die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken bij de mens, zoals allergische reacties waaronder astma en eczeem.

Regelmatig stofzuigen en professioneel onderhoud van de stoffen meubels en matrassen kunnen gezondheidsklachten van de huisstofmijt voorkomen. Laat daarom u meubels reinigen eens in de twee tot drie jaar. Maar ook regelmatig het tapijt laten reinigen en de matras laten schoonmaken zal helpen aan een gezondere leefomgeving.

Complete grondige dieptereiniging:

Ons advies is de stoffering eens in de 3 tot 5 jaar grondig te laten reinigen door een specialistisch reinigingsbedrijf. Een professioneel reinigingsbedrijf heeft de juiste producten en machine om uw stoffering perfect schoon te maken. Stoffen meubels laten reinigen kan gewoon bij u thuis worden gedaan. Zonder rompslomp of gevaar voor het overige interieur.

Ook voor het verwijderen van onzichtbare vervuiling zoals de gevolgen van de huisstofmijt kan de stoffering extra behandeld worden.

Wanneer stoffen meubels op een juiste manier wordt onderhouden kunt u er erg lang plezier van hebben. Daarbij hoort na verloop van tijd een grondige reiniging. Dit is tot behoud van de stoffering. Na een professionele reiniging ziet de stoffering er mooi schoon uit en voelt nog altijd fluweel zacht.

Stoffen meubels aan huis reinigen
Meubelreiniging aan huis.

Complete dieptereiniging van stoffen meubels, fauteuils en eetkamerstoelen. Ook voor het impregneren van uw meubels. Gewoon bij u thuis.

Bekijk de mogelijkheden
Wat kun je doen tegen huisstofmijt?
geplaatst op 24 september 2020 in klantenservice-begrippenlijst
Offerte aanvragen