Page content

Kaarsvet verwijderen uit tapijt of karpet

Kaarsvet verwijderen uit tapijt of karpet

Kaarsvet uit tapijt of vloerkleed halen lijkt misschien een uitdaging, maar met onderstaande tips en stapsgewijze instructies verwijdert u eenvoudig gemorst kaarsenvet.

Wanneer het gaat om een kostbaar karpet van zijde of wol dan raden wij u aan een vakman in te schakelen voor het verwijderen van kaarsvet.

Onderstaand stappenplan gaat uit van vers gemorst kaarsenvet. Wanneer het om een oude kaarsenvet plek gaat dient u stap 1 en 2 overslaan.

Kaarsenvet uit tapijt of karpet verwijderen:

Wat heb je nodig:

  • IJs
  • Plastic zakje
  • Bot mes of een lepel
  • Schone witte doek
  • Extra witte handdoek
  • Strijkijzer
  • Vlekkenblusser (optioneel)

Stappen:

 1. Begin onmiddellijk met het opruimen van gemorst kaarsenvet. Dit maakt het verwijderen een stuk gemakkelijker.
 2. Doe wat ijsblokjes in een plastic (boterham) zakje. Het idee is om het kaarsenvet te bevriezen zodat je eerst de grotere stukken kunt verwijderen.
 3. Gebruik een bot mes of de zijkant van een lepel om het kaarsenvet van het tapijt te schrapen.
 4. Neem nu een schone witte handdoek. Leg deze over de plek waar het kaarsenvet is gemorst. Sluit de strijkijzer aan en begin op een lage stand. Zodat de tapijtvezels niet beschadigt of verschroeit worden.
 5. Strijk nu met de strijkijzer over de handdoek waaronder het gemorste kaarsvet zit. Door de warmte zal het kaarsvet smelten en geleidelijk overgaan naar de handdoek. Wellicht dat u dit enkele keren moet herhalen met een schone handdoek. Wees vooral geduldig.
 6. De meerderheid van de was zal nu verwijderd zijn. Blijven er toch nog kleine restjes kaarsvet tussen de tapijtvezels zitten gebruik dan een warme, vochtige handdoek en wrijf hiermee over de plek.
 7. U kunt ook de laatste restjes kaarsvet verwijderen met de vlekkenblusser.
Vlekkenspray voor tapijt en meubels

Vlekkenblusser te bestellen in de webshop

Met bovenstaande stappenplan verwijdert u eenvoudig zowel verse als oude kaarsenvet plekken uit uw tapijt of karpet.

Grondige dieptereiniging tapijt

U wilt zo lang mogelijk plezier hebben van uw tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Het op een juiste manier verwijderen van vlekken uit tapijt zal hier zeker aan bijdragen. Toch is het ook goed om eens in de drie tot vijf jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. De frequentie van een complete tapijtreiniging is natuurlijk afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Goed onderhoud van tapijt loont zich. Het zorgt voor een gezonde woonomgeving en de levensduur van het tapijt zal verlengt worden.

mijnschoonhuis online offerte

 

Koffievlek verwijderen uit tapijt           Cola vlekken verwijderen uit tapijt           Urinegeur van huisdieren verwijderen uit tapijt           Kaarsvet verwijderen uit tapijt            Rode wijnvlek verwijderen uit tapijt           Inktvlek verwijderen uit tapijt         Bloedvlekken verwijderen uit tapijt          Fruitvlekken verwijderen uit tapijt

 

  Comment Section

  0 reacties op “Kaarsvet verwijderen uit tapijt of karpet

  Plaats een reactie


  *