Page content

Hoe werkt tapijtreiniging met een TruckMount?

Hoe werkt tapijtreiniging met een TruckMount?

Tapijtreiniging met een TruckMount is de meest professionele manier van tapijt reinigen. De basis van een TruckMount is de sproei-extractie methode. Het principe is vrij eenvoudig. Water eventueel gemengd met een reinigingsproduct wordt verwarmd en onder druk in tapijt geïnjecteerd. Het los gemaakte vuil wordt dan direct opgezogen door een krachtige waterzuiger.

Portable sproei-extractie machines:

Tapijt reinigen met sproei-extractie methode

De sproei-extractie methode bestaat al zeer lang en is de meest gebruikte methode voor het reinigen van tapijt en meubelstoffen. De meeste sproei-extractie machines zijn portable apparaten die makkelijk in gebouwen of woningen gebruikt kunnen worden. Deze machines zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar.

Het verschil in de machines zijn o.a:

 • de druk waarmee de reinigingsvloeistof geïnjecteerd wordt
 • de mogelijkheid om de vloeistof te verwarmen
 • en de kracht waarmee het vuil en water uit het tapijt gezogen wordt

En totaal niet onbelangrijk is de kundigheid van degene die de machine gebruikt. De vakman bepaald in grote mate of het tapijt of de stoffen meubels ook echt schoon worden.

TruckMount sproei-extractie:

Een TruckMount sproei-extractie machine is meestal ingebouwd in een aanhangwagen of bedrijfsauto. De machine werkt op een diesel of benzine motor. Vanuit de aanhangwagen of bedrijfsauto worden lange slangen uitgelegd tot op de plaats waar het tapijt gereinigd moet worden. De druk waarmee tapijt en/of meubelstoffen geïnjecteerd wordt is aan te passen. Hierdoor kan beter rekening worden gehouden met de aard van de vervuiling en het soort tapijt of meubelstof. Andere voordelen zijn dat de machine veel krachtiger het vuile water kan opzuigen dan de portable machines. Waardoor de droogtijd aanzienlijk korter zal zijn. Het vuile water wordt in de TruckMount opgevangen en kan op een verantwoorde manier worden afgevoerd.

Tapijtreiniging of meubelreiniging met een TruckMount kan alleen uitgevoerd worden door goed opgeleide vakmensen. Het is een ideaal systeem vooral voor het reinigen van tapijt in winkels, bedrijven of de bovenetage van een woning.

Hier vindt u meer informatie over tapijtreiniging of meubelreiniging.

mijnschoonhuis online offerte

 

 

 

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Hoe werkt tapijtreiniging met een TruckMount?

  Plaats een reactie


  *