Page content

Wat is huisstofmijt?

Wat is huisstofmijt?

Huisstofmijt is een haast onzichtbare kleine (0,3 mm)  mijt. Mijten zijn er in vele soorten. Meer dan 45.000. De huisstofmijt is een spinachtige en heeft 8 poten. De levensduur van een huismijt is 2 à 3 maanden. Een huismijt heeft 3 à 4 weken nodig om van een eitje op te groeien tot een volwassen huismijt.

HuisstofmijtDe huisstofmijt komt overal voor. Ideale omstandigheden zijn temperaturen tussen de 20 – 30 ºCelsius en een relatieve luchtvochtigheid van 60 – 80%. Huismijten kunnen niet tegen direct zonlicht en leven bij voorkeur in het donker. De belangrijkste voedingsbron voor de huismijt zijn huidschilfers van mensen en dieren. De ideale leefomgeving binnenshuis zijn kussens, matrassen en stoffen meubilair. Huismijten komen ook voor op beschimmelde muren en in tapijt.

De huisstofmijt zelf is onschuldig voor mensen. Het zijn de uitwerpselen en vervellingshuidjes van de huisstofmijt die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken bij de mens, zoals allergische reacties waaronder astma en eczeem.

Regelmatig stofzuigen en professioneel onderhoud van de stoffen meubels en matrassen kunnen gezondheidsklachten van de huisstofmijt voorkomen. Laat daarom u meubels reinigen eens in de twee tot drie jaar. Maar ook regelmatig het tapijt laten reinigen en de matras laten schoonmaken zal helpen aan een gezondere leefomgeving.

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is huisstofmijt?

    Plaats een reactie


    *