Page content

Een ongesealde grindvloer schoonmaken

Een ongesealde grindvloer schoonmaken

Het schoonmaken van een ongesealde grindvloer daarvan wordt vaak gedacht dat het moeilijk en lastig is. Toch valt dat reuze mee. Zeker wanneer men de juiste methode en producten gebruikt en een beetje geduld,  is het bijna net zo eenvoudig als het schoonmaken van een gesealde grindvloer.

Schoonmaak ongesealde grindvloer:

Vlak mop voor schoonmaken grindvloer

Wanneer u een ongesealde grindvloer heeft dan is het schoonmaken in grote lijnen hetzelfde als het schoonmaken van een gesealde grindvloer.

Binnen gelopen vuil of knoei vuil is het makkelijkst te verwijderen met behulp van een mop systeem. U maakt de mop in een emmer schoon water vochtig. Gebruik nu de mop om het vuil op te nemen. Spoel de mop regelmatig uit en herhaal eventueel door nogmaals de vloer met een schone mop te reinigen. Door de absorberende werking van de vlakmop zal het vuil verwijderd worden. In de meeste gevallen is dan een reinigingsmiddel aan het water toevoegen niet eens nodig. Blijft er vuil tussen de steentjes zitten dan giet u hierop extra water. Het vuil zal door het water los komen en is op deze manier weer makkelijk te verwijderen met de vlak mop.

Wanneer er een ongelukje gebeurd, bijvoorbeeld er valt een kop koffie op uw grindvloer, dan kunt u ook de vlakmop gebruiken om alles te verwijderen. Het principe is dat u het geknoeide vuil zo goed en snel mogelijk wilt absorberen uit de vloer. Keukenpapier of een vochtige theedoek is ook een goede methode om bij een ongelukje zo snel mogelijk het vocht te absorberen en te verwijderen. Het gebruiken van een schoonmaakmiddel is in de meeste situaties niet nodig. Ook nu wanneer er vuil tussen de steentjes blijft zitten gebruikt u schoon water zonder toevoeging en giet deze op de vlek. Eventueel kunt u ook spa water gebruiken. Door de koolzuur in het water zal het vuil makkelijker los komen en omhoog bruisen. Daarna neemt u het weer op met keukenpapier of de vlakmop.

Normaal schoonmaak onderhoud doet u door de vloer te stofzuigen. Daarbij gebruikt u een mondstuk met een zachte borstel. Overige vervuiling door dagelijks gebruik verwijdert u door de vloer te moppen met schoon water. Eventueel gebruikt u een Ph neutraal reinigingsmiddel wat geen kleffig residu achter laat. Wij raden het gebruik van groene zeep en wasmiddelen ten zeerste af. Aangezien deze producten de vloer op ten duur alleen maar vuiler maken omdat ze een plakkerig kleffig residu achter laten.

Grote schoonmaak ongesealde grindvloer:

Ons advies is om de grindvloer eens per jaar grondig schoon te maken. Dit kan op verschillende manieren. Wanneer u het zelf wilt doen kunt u het beste hiervoor een schrobmachine gebruiken met een zachte borstel in combinatie met een waterstofzuiger. Het gebruik van een stoomreiniger raden wij ten zeerste af.

De grindvloer dient u dan eerst in te zetten met ruim water waarin een zacht en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel aan toegevoegd is. Daarna gaat u het of handmatig met een schrobber of met behulp van een schrobmachine goed schrobben. Het vuil zal dan los komen en kan met behulp van de waterstofzuiger verwijdert worden. Dit proces kunt u dan meerdere keren herhalen totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Als laatste handeling dient de volledige vloer met ruim schoon water te worden nagespoeld. Zodat u geen zeepresten in uw grindvloer achterlaat.

U kunt ook de grote schoonmaak van uw grindvloer uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De methode met het beste resultaat is de grindvloer te laten reinigen onder hoge druk waarbij direct het vuil en het water worden weggezogen. Een veilige methode zonder agressieve chemicaliën. Uitermate geschikt voor het reinigen van ongesealde grindvloeren.

mijnschoonhuis online offerte

    Comment Section

    0 reacties op “Een ongesealde grindvloer schoonmaken

    Plaats een reactie


    *