Page content

Stoffen bank schoonmaken met groene zeep?

Stoffen bank schoonmaken met groene zeep?

Een stoffen bank schoonmaken met groene zeep is een oud gebruik uit “grootmoeders tijd”.

Groene zeep is een universeel, zacht reinigingsproduct met vele toepassingen. Groene zeep is milieuvriendelijk en veilig bij het reinigen van veel dingen.

Stoffen meubels kunnen ook schoongemaakt worden met groene zeep. Echter hier kleven wel wat nadelen aan. Wanneer groene zeep als sopje gebruikt wordt of puur op de stoffering dan is het onmogelijk al het zeep er ook weer uit te halen. Het gevolg hiervan is dat vlekken en vervuiling terug komen. Doordat groene zeep enigszins plakkerig is blijft er een residu achter in de stof. Dit residu maakt de stof sneller vuil.

In het algemeen geldt wanneer zepen gebruikt worden bij het zelf reinigen van stoffen meubels dat het sneller vuil wordt en er vaak kringen ontstaan. Op den duur zal de stoffering zo vuil zijn dat het alleen nog mooi schoon kan worden gemaakt door een professionele meubel reiniger.

Stoffen meubels schoonmaken met groene zeep

Gevolg van zelf schoonmaken met zepen

Wanneer een stoffen bank toch zelf schoon gemaakt wordt met groene zeep of andere zepen dan dient de stof met schoon water goed nagespoeld te worden.

Hoe dan zelf een stoffen bank schoonmaken?

Een stoffen bank zelf schoonmaken is een intensief en lastig klusje. De beste methode voor het reinigen van een stoffen bank is de sproei-extractie methode. Niet met een stoomreiniger. Met een stoomreiniger is de kans op onherstelbare schade van de stoffering erg groot.

Meubelreiniging aan huis

Een sproei-extractie apparaat is te huur bij diverse grote bouwmarkten. Met de juiste stoffen kennis, vaardigheid en producten is het mogelijk de stoffen meubels zelf op te frissen. De manier van reinigen en de keuze van het product zijn afhankelijk van de soort stof; wol, katoen, zijde, alcantara, microvezel of synthetisch.

mijnschoonhuis online offerte

LEES OOK:

 

    Comment Section

    0 reacties op “Stoffen bank schoonmaken met groene zeep?

    Plaats een reactie


    *