Kaarsvet verwijderen uit tapijt, hoe doe je dat?

Kaarsvet uit tapijt of vloerkleed halen lijkt misschien een uitdaging, maar met onderstaande tips en stapsgewijze instructies verwijdert u eenvoudig gemorst kaarsenvet.

Wanneer het gaat om een kostbaar karpet van zijde of wol dan raden wij u aan een vakman in te schakelen voor het verwijderen van kaarsvet.

Onderstaand stappenplan gaat uit van vers gemorst kaarsenvet. Wanneer het om een oude kaarsenvet plek gaat dient u stap 1 en 2 overslaan.

Kaarsenvet uit tapijt of karpet verwijderen:

Wat heb je nodig:

  • IJs
  • Plastic zakje
  • Bot mes of een lepel
  • Schone witte doek
  • Extra witte handdoek
  • Strijkijzer
  • Vlekkenblusser (optioneel)

Stappen:

 1. Begin onmiddellijk met het opruimen van gemorst kaarsenvet. Dit maakt het verwijderen een stuk gemakkelijker.
 2. Doe wat ijsblokjes in een plastic (boterham) zakje. Het idee is om het kaarsenvet te bevriezen zodat je eerst de grotere stukken kunt verwijderen.
 3. Gebruik een bot mes of de zijkant van een lepel om het kaarsenvet van het tapijt te schrapen.
 4. Neem nu een schone witte handdoek. Leg deze over de plek waar het kaarsenvet is gemorst. Sluit de strijkijzer aan en begin op een lage stand. Zodat de tapijtvezels niet beschadigt of verschroeit worden.
 5. Strijk nu met de strijkijzer over de handdoek waaronder het gemorste kaarsvet zit. Door de warmte zal het kaarsvet smelten en geleidelijk overgaan naar de handdoek. Wellicht dat u dit enkele keren moet herhalen met een schone handdoek. Wees vooral geduldig.
 6. De meerderheid van de was zal nu verwijderd zijn. Blijven er toch nog kleine restjes kaarsvet tussen de tapijtvezels zitten gebruik dan een warme, vochtige handdoek en wrijf hiermee over de plek.
 7. U kunt ook de laatste restjes kaarsvet verwijderen met een professioneel vlekkenmiddel.

Met bovenstaande stappenplan verwijdert u eenvoudig zowel verse als oude kaarsenvet plekken uit uw tapijt of karpet.

Liever niet zelf kaarsenvet verwijderen?

Mocht je zelf liever niet kaarsenvet uit je tapijt willen verwijderen dan kun je de specialistisch reiniger van mijnschoonhuis.nl hier voor vragen. Zeker in het geval van zeer exclusieve tapijten, dure wollen tapijten of kwetsbare stoffering is het verstandiger niet zelf de vlek te gaan verwijderen. Ook wanneer de vlek ontstaan is door een ongelukje door derde en je krijgt toestemming van de verzekering dan kun je de specialisten van mijnschoonhuis.nl de kaarsenvet laten verwijderen. En mocht de rest van het tapijt nog helemaal schoon zijn of net nieuw dan kunnen wij het alleen plaatselijk schoonmaken zonder dat er kleur verschil ontstaat.

Specialistische schoonmaak voor particulieren
Vlekken laten verwijderen door de vakman

Vlekken laten verwijderen door de specialisten van het mijnschoonhuis.nl netwerk. Liever niet zelf de vlek verwijderen? Wij komen het graag voor u doen.

Bekijk de mogelijkheden