Rode wijnvlek verwijderen uit tapijt

Rode wijn vlek eenvoudig verwijderen uit tapijt met de tips van de vakman.

Een rode wijn vlek verwijderen uit tapijt. Dat kan eenvoudig. Volg onderstaande stappenplan en in de meeste gevallen zal de wijnvlek verwijderd zijn uit uw tapijt.

De eerste hulp bij vlekken:

  • Pak direct een handdoek of theedoek
  • Maak deze nat met water
  • Goed uitwringen en op de vlek leggen
  • Laat de handdoek het werk doen en haal deze pas weg als hij helemaal droog is.
  • Zonodig herhalen

De meeste rode wijn zal nu verdwenen zijn uit uw tapijt. Is er toch nog wat verkleuring zichtbaar nadat de vlek volledig is opgedroogd gebruik dan de Vlekkenblusser van Chem-Dry om de vlek nogmaals te behandelen. De vlekkenblusser werkt op basis van koolzuurbelletjes die het vuil / vlek uit het tapijt omhoog stuwen. Behandel na het aanbrengen van de vlekkenblusser de vlek opnieuw zoals hierboven omschreven.

Vlekkenspray voor tapijt en meubels
Vlekkenblusser is te bestellen in de webshop

Let op: Nooit wrijven, alleen lichtjes deppen. Nooit föhnen, tapijt moet gewoon op een natuurlijke manier drogen.

De misverstanden over vlekken verwijderen:

In veel gevallen wanneer het niet lukt een vlek uit het tapijt te verwijderen komt dat veelal door goedbedoelde maar verkeerde behandelingen. Vooral de allerlei soorten huishoudmiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. Gebruik geen afwasmiddel, wasmiddelen of groene zeep. Deze producten kunnen het tapijt gaan verkleuren en achteraf gezien is de vlek alleen maar erger geworden.

In het geval van een rode wijnvlek verwijderen:

Nooit doen: Gebruik van zout en witte wijn. Zonde van de witte wijn en je maakt het alleen maar erger.

Grondige dieptereiniging tapijt

U wilt zo lang mogelijk plezier hebben van uw tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Het op een juiste manier verwijderen van vlekken uit tapijt zal hier zeker aan bijdragen. Toch is het ook goed om eens in de drie tot vijf jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. De frequentie van een complete tapijtreiniging is natuurlijk afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Goed onderhoud van tapijt loont zich. Het zorgt voor een gezonde woonomgeving en de levensduur van het tapijt zal verlengt worden.

mijnschoonhuis online offerte

 

Smeervlekken verwijderen uit tapijt           Koffievlek verwijderen uit tapijt           Kaarsvet verwijderen uit tapijt           Colavlek verwijderen uit tapijt           Urinegeur huisdier verwijderen           Inktvlek verwijderen uit tapijt          Bloedvlekken verwijderen uit tapijt          Fruitvlekken verwijderen uit tapijt

 

 

Wijnvlek uit tapijt verwijderen
geplaatst op 17 oktober 2017 in Tapijt reinigen
Offerte aanvragen