Koolzuur tapijtreiniging (carbonating cleaning)

Koolzuur tapijtreiniging is een tapijtreiniging methode waarbij aan het reinigingsmiddel koolzuur wordt toegevoegd.

Koolzuur tapijtreiniging,  of in het engels “Carbonating Cleaning” is een tapijtreiniging proces waarbij aan het reinigingsmiddel koolzuur wordt toegevoegd. Dit principe wordt al zeer lang gebruikt bij het vervaardigen van frisdranken. Door er koolzuur aan toe te voegen hebben de dranken een frissere smaak en zijn langer houdbaar.

De werking van koolzuur tapijtreiniging:

Werking koolzuur in tapijtWanneer een koolzuurhoudend reinigingsmiddel op het tapijt wordt aangebracht zorgen de miljoenen koolzuurbelletjes ervoor dat het vuil los gemaakt wordt van de vezel en naar de oppervlakte wordt gestuwt. Doordat de koolzuurbelletjes helpen bij het los maken van het vuil is het gebruik van agressieve en sterke reinigingsmiddelen niet nodig. Wanneer het tapijt gereinigd wordt met een koolzuurhoudend reinigingsmiddel wordt er tevens minder water gebruikt om het vuil uit het tapijt te spoelen. Waardoor de droogtijd korter is.

Koolzuur tapijtreiniging is een zeer veilige manier van tapijt reinigen. Zonder gevaar voor mens of dier. Nagenoeg de meeste tapijten kunnen zonder problemen met een koolzuur houdend reinigingsmiddel worden gereinigd.

De tapijtreiniging methodes met koolzuur:

Er zijn verschillende methodes van tapijtreiniging waarbij een koolzuur houdend reinigingsmiddel kan worden gebruikt. De meest bekende methode is de sproei-extractie methode maar ook bij de bonnet methode is het reinigen met koolzuur mogelijk.

De voordelen op een rijtje:

  • Snellere droogtijd
  • Geen agressieve en schadelijke chemicaliën
  • Betere en diepere reiniging

Chem-Dry

Chem-Dry van oorsprong uit de Verenigde Staten is de bedenker van het reinigen van tapijt met koolzuur. Of zoals de Chem-Dry zelf het noemt “Hot carbonating cleaning”.

Inmiddels wordt dit proces van tapijten schoonmaken wereldwijd toegepast door meer dan 3500 ondernemingen die volgens het Chem-Dry procedé werken.

In dit filmpje is te zien hoe dit proces werkt (engels niet ondertiteld)

mijnschoonhuis online offerte

 

 

 

 

Tapijtreiniging met koolzuur
geplaatst op 17 december 2017 in Tapijt reinigen
Offerte aanvragen