Wat is bonnet tapijtreiniging?

Het bonnet-systeem is een tapijtreiniging systeem wat al zeer lang in Nederland bestaat. Vanaf de jaren ’90 werd het bonnet-systeem veel ingezet om tapijt schoon te maken. Vooral door de komst van het ChemDry systeem, een franchise organisatie vanuit Amerika. Het grote voordeel is de zeer snelle droogtijd. Het tapijt kan direct belopen worden.

Hoe werkt tapijt reinigen met het bonnet-systeem?

Bij het bonnet-systeem wordt eerst het tapijt grondig gestofzuigd met een borstelstofzuiger. Dan wordt er een water/reinigingsoplossing op het tapijt gesprayd. Deze reinigingsoplossing kan ook koolzuur houdend gemaakt zijn. Nadat het product de tijd heeft gehad het vuil los te weken wordt het tapijt gereinigd met een eenschijfsmachine waaronder een katoenen of microvezel pad zit. Door de absorberende werking van de pad wordt het los gekomen vuil verwijdert uit het tapijt. Wanneer de pad verzadigd is met vuil wordt deze vervangen door een schone pad. De vervuilde pads worden machinaal gewassen waarna ze weer opnieuw worden gebruikt.

De voordelen van tapijt schoonmaken met het bonnet-systeem zijn:

  • Snelle droogtijd
  • Tapijt direct beloopbaar
  • Zeer geluidsarm systeem
  • Eenvoudig en goedkoop

Het bonnet-systeem werkt het beste op kort polig synthetische tapijt.

De nadelen van het bonnet-systeem zijn:

  • Het is een oppervlakkige reiniging
  • Wanneer er zeep gebruikt wordt vervuild het tapijt sneller
  • Het is geen grondige dieptereiniging
  • Vlekken van geknoeide vloeistoffen zijn moeilijk te verwijderen

Wanneer een koolzuur houdend reinigingsmiddel wordt genomen is er geen sprake van hervervuiling door het gebruik van zeep.

Het bonnet-systeem wordt in de professionele tapijtreiniging veel gebruikt als onderhoud methode bij bedrijven en instellingen. Het is een eenvoudig en goedkoop systeem om tapijt snel op te frissen en oppervlakkige vlekken te verwijderen. Waardoor een diepte reiniging met het sproei-extractie systeem niet nodig is of uitgesteld kan worden.

Het bonnet-systeem kan ook gebruikt worden voor het reinigen van licht vervuild kort polig tapijt in woonhuizen of appartementen. Bijvoorbeeld voor het tapijt reinigen in de slaapkamers.

mijnschoonhuis online offerte

 

 

 

 

 

 

Tapijtreiniging bonnet methode
geplaatst op 28 oktober 2017 in Tapijt reinigen
Offerte aanvragen