Koffie vlek verwijderen uit tapijt.

Een koffievlek verwijderen uit tapijt. Dat kan eenvoudig. Volg onderstaande stappenplan en in de meeste gevallen zal de koffievlek verwijderd zijn uit uw tapijt.

De eerste hulp bij vlekken:

  • Pak direct een handdoek of theedoek
  • Maak deze nat met water
  • Goed uitwringen en op de vlek leggen
  • Laat de handdoek het werk doen en haal deze pas weg als hij helemaal droog is.
  • Zonodig herhalen

De meeste koffie zal nu verdwenen zijn uit uw tapijt. Is er toch nog wat verkleuring zichtbaar nadat de vlek volledig is opgedroogd gebruik dan de vlekkenblusser om de vlek nogmaals te behandelen. De vlekkenblusser werkt op basis van koolzuurbelletjes die het vuil / vlek uit het tapijt omhoog stuwen. Behandel na het aanbrengen van de vlekkenblusser de vlek opnieuw zoals hierboven omschreven.

Let op: Nooit wrijven, alleen lichtjes deppen. Nooit föhnen, tapijt moet gewoon op een natuurlijke manier drogen.

De misverstanden over vlekken verwijderen:

In veel gevallen wanneer het niet lukt een vlek uit het tapijt te verwijderen komt dat veelal door goedbedoelde maar verkeerde behandelingen. Vooral de allerlei soorten huishoudmiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. Gebruik geen afwasmiddel, wasmiddelen of groene zeep. Deze producten kunnen het tapijt gaan verkleuren en achteraf gezien is de vlek alleen maar erger geworden.

In het geval van een koffievlek verwijderen:

Nooit doen: Gebruik geen afwasmiddel of wasmiddelen. Pas op met huis tuin en keuken middeltjes. Ze doen niet allemaal wat ze beloven.

Liever niet zelf de koffie vlek verwijderen?

Mocht je zelf liever niet de koffie vlek willen verwijderen dan kun je de specialistisch reiniger van mijnschoonhuis.nl hier voor vragen. Zeker in het geval van zeer exclusieve tapijten, dure wollen tapijten of kwetsbare stoffering is het verstandiger niet zelf de vlek te gaan verwijderen. Ook wanneer de vlek ontstaan is door een ongelukje door derde en je krijgt toestemming van de verzekering dan kun je de specialisten van mijnschoonhuis.nl de koffie vlek laten verwijderen. En mocht de rest van het tapijt nog helemaal schoon zijn of net nieuw dan kunnen wij het alleen plaatselijk schoonmaken zonder dat er kleur verschil ontstaat.

Specialistische schoonmaak voor particulieren
Vlekken laten verwijderen door de vakman

Vlekken laten verwijderen door de specialisten van het mijnschoonhuis.nl netwerk. Liever niet zelf de vlek verwijderen? Wij komen het graag voor u doen.

Bekijk de mogelijkheden