Wat is een Marmerstone vloer?

Wat is een Marmerstone vloer?

De Marmerstone vloer is een variant op de grindvloer. De Marmerstone vloer heeft dezelfde structuur als grindvloeren, maar bestaat niet uit grind, maar uit stukjes marmer. De blokken marmer die uit de marmergroeven gewonnen worden, worden in stukken gebroken en de brokken gaan een trommel in. De trommel draait rond, zodat de marmersteentjes constant tegen elkaar schuren en daardoor afgerond worden zonder scherpe kanten. Het proces wat riviergrind op natuurlijk wijze doormaakt, gebeurt hier ook met de marmersteentjes.

Aanbrengen Marmerstone vloer

Het proces van de vloer aanbrengen is hetzelfde als met grindvloeren. Ook de marmersteentjes worden met epoxyhars in de vloer gelegd. Het kleurenpalet van een Marmerstone vloer is niet zo groot als met grindvloeren, maar dat is ook geen vereiste. Mensen kiezen juist voor een Marmerstone vloer vanwege de natuurlijk kleur van marmer. De kleuren variëren van een zwarte tot grijze marmerkleur tot een rood en bruine marmerkleur. De eigenschappen en voordelen van Marmerstone vloeren komen verder overeen met grindvloeren.

Onderhoud Marmerstone vloer

Het onderhoud van de Marmerstone vloer is hetzelfde als van een gewone grindvloer. Er zijn speciale producten voor het wekelijks onderhoud van de vloer. Gebruik absoluut geen zepen of groene zeep voor het onderhoud. Dit zal de vloer plakkerig maken en snel vuil. Waardoor het mooie karakter van de vloer verloren zal gaan door het opgebouwde vuil. Ook het gebruik van een stoomreiniger wordt ten zeerste afgeraden.

Lees hier verder hoe je een grindvloer kunt schoonmaken.

Marmerstone vloer. Een mooie grindvloer.
geplaatst op 18 August 2020 in Grindvloer
Offerte aanvragen