Een ongesealde grindvloer schoonmaken

Het schoonmaken van een ongesealde grindvloer daarvan wordt vaak gedacht dat het moeilijk en lastig is. Toch valt dat reuze mee. Zeker wanneer men de juiste methode en producten gebruikt en een beetje geduld,  is het bijna net zo eenvoudig als het schoonmaken van een gesealde grindvloer.

Schoonmaak ongesealde grindvloer:

Wanneer u een ongesealde grindvloer heeft dan is het schoonmaken in grote lijnen hetzelfde als het schoonmaken van een gesealde grindvloer.

Binnen gelopen vuil of knoei vuil is het makkelijkst te verwijderen met behulp van een mop systeem. U maakt de vlakmop in een emmer schoon water vochtig. Gebruik nu de vlakmop om het vuil op te nemen. Spoel de mop regelmatig uit en herhaal eventueel door nogmaals de vloer met een schone mop te reinigen. Door de absorberende werking van de vlakmop zal het vuil verwijderd worden. In de meeste gevallen is dan een reinigingsmiddel aan het water toevoegen niet eens nodig. Blijft er vuil tussen de steentjes zitten dan giet u hierop extra water. Het vuil zal door het water los komen en is op deze manier weer makkelijk te verwijderen met de vlakmop.

Vlakmop voor het reinigen van de vloer
Voorbeeld van een hoog absorberende vlakmop.

Wanneer er een ongelukje gebeurd, bijvoorbeeld er valt een kop koffie op uw grindvloer, dan kunt u ook de vlakmop gebruiken om alles te verwijderen. Het principe is dat u het geknoeide vuil zo goed en snel mogelijk wilt absorberen uit de vloer. Keukenpapier of een vochtige theedoek is ook een goede methode om bij een ongelukje zo snel mogelijk het vocht te absorberen en te verwijderen. Het gebruiken van een schoonmaakmiddel is in de meeste situaties niet nodig. Ook nu wanneer er vuil tussen de steentjes blijft zitten gebruikt u schoon water zonder toevoeging en giet deze op de vlek. Eventueel kunt u ook spa water gebruiken. Door de koolzuur in het water zal het vuil makkelijker los komen en omhoog bruisen. Daarna neemt u het weer op met keukenpapier of de vlakmop.

Normaal schoonmaak onderhoud doet u door de vloer te stofzuigen. Daarbij gebruikt u een mondstuk met een zachte borstel. Overige vervuiling door dagelijks gebruik verwijdert u door de vloer te moppen met schoon water. Eventueel gebruikt u een Ph neutraal reinigingsmiddel wat geen kleffig residu achter laat. Wij raden het gebruik van groene zeep en wasmiddelen ten zeerste af. Aangezien deze producten de vloer op ten duur alleen maar vuiler maken omdat ze een plakkerig kleffig residu achter laten.

Wij raden het gebruik van groene zeep en wasmiddelen ten zeerste af.

Grote schoonmaak ongesealde grindvloer:

Ondanks het regelmatig op een juiste manier onderhouden van de grindvloer zal deze toch eens in de twee tot drie jaar volledig en diep gereinigd moeten worden. Voor het beste resultaat kun je dit het beste door een vakman laten doen. Door het gebruik van een hogedruk machine met zeer krachtige zuig motoren waardoor het vuile water direct wordt weggezogen zal de grindvloer weer echt mooi schoon worden.

Een zeer intensieve en grondige dieptereiniging waardoor ook het vuil, zand en eventueel haren van huisdieren tussen de vezels verwijderd zal worden.

Grindvloer laten reinigen
Liever uw grindvloer professioneel laten reinigen?

Complete dieptereiniging van uw grindvloer? Vraag makkelijk een offerte aan voor zowel gesealde als ongeseealde grindvloeren.

Ontvang binnen 24u een offerte
grindvloer reinigen
geplaatst op 27 June 2020 in Grindvloer reinigen
Offerte aanvragen