Hoe een rode wijnvlek uit je stoffen bank verwijderen?

Een rodewijn vlek eenvoudig verwijderen uit stoffen meubels. Dat kan. Volg onderstaande stappenplan en in de meeste gevallen zal de wijnvlek verwijderd zijn uit uw stoffen bankstel, fauteuil of eetkamerstoel.

De eerste hulp bij vlekken:

  • Pak direct een handdoek of theedoek
  • Maak deze nat met water
  • Goed uitwringen en op de vlek leggen
  • Laat de handdoek het werk doen en haal deze pas weg als hij helemaal droog is.
  • Zonodig herhalen

Let op: Nooit wrijven, alleen lichtjes deppen. Nooit föhnen, de stoffering moet gewoon op een natuurlijke manier drogen.

Mocht de vlek na deze stappen niet 100% verwijderd zijn gebruik dan de vlekkenblusser. Deze vlekken spray kan ook gebruikt worden op stoffen meubels. Volg hiervoor de handleiding instructies.

De misverstanden over vlekken verwijderen:

In veel gevallen wanneer het niet lukt een vlek uit meubels te verwijderen komt dat veelal door goedbedoelde maar verkeerde behandelingen. Vooral de allerlei soorten huishoudmiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. Gebruik geen afwasmiddel, wasmiddelen of groene zeep. Deze producten kunnen de stoffering gaan verkleuren en achteraf gezien is de vlek alleen maar erger geworden.

In het geval van een rode wijnvlek verwijderen:

Nooit doen: Gebruik van zout en witte wijn. Zonde van de witte wijn en je maakt het alleen maar erger.

Complete dieptereiniging van je stoffen meubels

Na jaren van intensief gebruik zal de stoffen bank in zijn geheel vervuild raken. Vlekken en huidvet hebben er dan voor gezorgd dat de stoffen meubels er niet meer netjes en fris uitzien. Dan is het goed de meubels professioneel te laten reinigen. Dat kan in de meeste gevallen gewoon bij je thuis. Tevens kan er dan ook weer een nieuwe vuilwerende laag worden aangebracht. Het onderhouden en het eventueel verwijderen van een knoei vlek zal dan weer eenvoudig zijn met grote kans van slagen. Het is goed om stoffen meubels eens in de 2 á 3 jaar grondig te laten schoonmaken.

Stoffen meubels aan huis reinigen
Bank laten reinigen bij je thuis.

Jouw stoffen meubels, eetkamerstoelen, bank of fauteuil goed en grondig laten reinigen gewoon bij je thuis. Dat kan door de professionals van mijnschoonhuis.nl

Bekijk de mogelijkheden
Wijn vlek verwijderen uit tapijt of meubels
geplaatst op 10 February 2019 in Vlekken spray Vlekken verwijderen
Offerte aanvragen