Rode wijn vlek verwijderen uit tapijt.

Een rode wijn vlek eenvoudig verwijderen uit tapijt. Dat kan. Volg onderstaande stappenplan en in de meeste gevallen zal de wijnvlek verwijderd zijn uit uw tapijt.

De eerste hulp bij vlekken:

  • Pak direct een handdoek of theedoek
  • Maak deze nat met water
  • Goed uitwringen en op de vlek leggen
  • Laat de handdoek het werk doen en haal deze pas weg als hij helemaal droog is.
  • Zonodig herhalen

Rode wijn vlek verwijderen uit tapijt

Let op: Nooit wrijven, alleen lichtjes deppen. Nooit föhnen, tapijt moet gewoon op een natuurlijke manier drogen.

De misverstanden over vlekken verwijderen:

In veel gevallen wanneer het niet lukt een vlek uit het tapijt te verwijderen komt dat veelal door goedbedoelde maar verkeerde behandelingen. Vooral de allerlei soorten huishoudmiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. Gebruik geen afwasmiddel, wasmiddelen of groene zeep. Deze producten kunnen het tapijt gaan verkleuren en achteraf gezien is de vlek alleen maar erger geworden.

In het geval van een rode wijnvlek verwijderen:

Nooit doen: Gebruik van zout en witte wijn. Zonde van de witte wijn en je maakt het alleen maar erger.

Mocht er toch nog wat rode wijn zichtbaar blijven gebruik dan een professionele vlekkenmiddel speciaal voor tapijt of meubels.

Liever niet zelf de rode wijnvlek verwijderen?

Mocht je zelf liever niet de wijnvlek willen verwijderen dan kun je de specialistisch reiniger van mijnschoonhuis.nl hier voor vragen. Zeker in het geval van zeer exclusieve tapijten, dure wollen tapijten of kwetsbare stoffering is het verstandiger niet zelf de vlek te gaan verwijderen. Ook wanneer de vlek ontstaan is door een ongelukje door derde en je krijgt toestemming van de verzekering dan kun je de specialisten van mijnschoonhuis.nl de rode wijvlek laten verwijderen. En mocht de rest van het tapijt nog helemaal schoon zijn of net nieuw dan kunnen wij het alleen plaatselijk schoonmaken zonder dat er kleur verschil ontstaat.

Specialistische schoonmaak voor particulieren
Vlekken laten verwijderen door de vakman

Vlekken laten verwijderen door de specialisten van het mijnschoonhuis.nl netwerk. Liever niet zelf de vlek verwijderen? Wij komen het graag voor u doen.

Bekijk de mogelijkheden