arrow_drop_up arrow_drop_down
3 december 2017 

Tapijtreiniging met koolzuur

Wanneer u op zoek bent naar een tapijtreinigingsbedrijf dan heeft u een enorme keuze. Ook bieden steeds meer bedrijven tapijtreiniging met koolzuur aan. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd hoe dit werkt en of het een veilige methode van tapijt reinigen is? In dit artikel vertellen wij u graag alles wat u moet weten over tapijtreiniging met koolzuur.

De meeste mensen kennen koolzuur van de frisdranken en bier. Deze dranken zijn gecarboniseerd. Dat wil zeggen dat er koolzuur aan toegevoegd is. De dranken hebben hierdoor een frissere smaak en zijn langer houdbaar. De dranken zitten vol met kleine koolzuur belletjes wat goed te zien is bij bijvoorbeeld een glas koel bier.

In de professionele schoonmaak gebruikt men koolzuur door het toe te voegen aan water met een reinigingsmiddel.

Tapijtreiniging met koolzuur – hoe het werkt?

Bij het reinigen van tapijt wordt een koolzuur houdend reinigingsmiddel aangebracht op het tapijt. De miljoenen koolzuurbelletjes botsen tegen de tapijtvezels en stoten op deze manier het vuil los. Het koolzuur zorgt er tevens voor dat het vuil naar de oppervlakte gestuwd wordt. De miljoenen koolzuur belletjes doen het “vuile” werk in het tapijt. Daardoor is het gebruik van zepen en sterke chemicaliën niet nodig. Doordat er geen zepen gebruikt hoeven te worden zal er geen vuil aantrekkend residu in het tapijt achterblijven. Uw tapijt blijft dus langer schoon als dat er met een zeep reinigingsmiddel wordt schoongemaakt.

Methode of reinigingsproduct?

Tapijt reinigen met een koolzuur houdend reinigingsmiddel is geen methode. Het gaat hier om het gebruik van een type reinigingsmiddel. Het willekeurig koolzuur toevoegen aan een tapijtreinigings product heeft geen toegevoegde waarde als er niet op de juiste manier gereinigd wordt. Een professioneel tapijtreinigingsbedrijf gebruikt twee methodes voor het reinigen met koolzuur.

Bonnet methode:

Er wordt een zeepvrije koolzuur houdend reinigingsmiddel op het tapijt verneveld. Het reinigingsmiddel wat hierbij gebruikt wordt is speciaal ontwikkeld om op basis van koolzuur te reinigen. Nadat het reinigingsmiddel ingeborsteld is wordt het omhoog gestuwde vuil verwijderd met een bonnet pad. Een soort van katoenen dikke dweil/mop speciaal voor tapijt. Deze methode is vooral geschikt voor licht vervuilde tapijten. Het is een oppervlakkige reiniging met als belangrijkste voordeel dat het tapijt zeer snel droog is. Vaak al binnen één uur.

Een willekeurig tapijtreinigingsmiddel koolzuur houdend maken en vervolgens reinigen met de bonnet methode zal nauwelijks het tapijt schoonmaken.

Tapijtreiniging bonnet methode

Sproei-extractie methode:

Deze methode van tapijt schoonmaken is zeer grondig. Afhankelijk van de vervuiling kan het tapijt eerst ingezet worden met een (koolzuur) houdend reinigingsmiddel waarna het met behulp van een professionele sproei-extractie machine uitgespoeld wordt. Deze machine spuit onder druk water in het tapijt waarna het direct via een krachtige zuigmotor uit het tapijt wordt gezogen.

Een nog betere manier van sproei-extractie is wanneer het warme water wat onder druk in het tapijt wordt gespoten in combinatie met een reinigingsmiddel koolzuur houdend gemaakt is. Door de warmte zal het koolzuur in combinatie met het reinigingsmiddel nog beter het vuil los maken. Het naar de oppervlakte gestuwde vuil wordt dan direct door de machine eruit gezogen. Het grote voordeel is dat het tapijt echt heel schoon wordt. En het is een volledige veilige manier van reinigen. Doordat er geen zepen worden gebruikt blijft het tapijt langer schoon als bij andere reinigingsmethodes.

Alleen de meest professionele tapijtreiniging bedrijven gebruiken de koolzuur methode op de juiste manier met de juiste machines en vakkundige medewerkers.

Oorsprong tapijtreiniging met koolzuur:

De oorsprong van tapijtreiniging met koolzuur ligt in de Verenigde Staten. In 1977 heeft Chem-Dry deze methode van reinigen op de markt gebracht. Inmiddels is deze organisatie wereldwijd vertegenwoordigd met meer dan 3400 vestigingen. In Nederland is Chem-Dry op de markt gekomen in 1990 en heeft een landelijke dekking met meer dan 60 vestigingen.

Is uw tapijt toe aan een grondige schoonmaak beurt?

Wij van mijnschoonhuis beschikken over een landelijk netwerk van partners. Al onze partners zijn geselecteerd door ons op basis van hun vakmanschap, kwaliteit en service. Zij beschikken over meerdere methodes van tapijt,- en meubelreiniging. Zij kunnen ook uw tapijt schoonmaken met behulp van de koolzuur reiniging. Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Over de schrijver
De redactie van mijnschoonhuis.nl zorgt voor inspirerende artikelen / blogs over diverse soorten onderwerpen. Met als doel een mooi en schoon huis waar het prettig en gezond wonen is. Door het geven van nuttige onderhoud tips zal de levensduur van bijvoorbeeld vloeren en meubels verlengd worden. Deze tips komen van de vakmensen die vele jaren ervaring hebben in het professioneel schoonmaken. Heeft u een specifiek vraag of schoonmaak probleem wij van de redactie zullen dan voor u op zoek gaan naar een professioneel antwoord.
Reactie plaatsen

Meer informatie en prijsopgave