Koolzuur tapijtreiniging (carbonating cleaning)

Koolzuur tapijtreiniging,  of in het engels “Carbonating Cleaning” is een tapijtreiniging proces waarbij aan het reinigingsmiddel koolzuur wordt toegevoegd. Dit principe wordt al zeer lang gebruikt bij het vervaardigen van frisdranken. Door er koolzuur aan toe te voegen hebben de dranken een frissere smaak en zijn langer houdbaar.

De werking van koolzuur tapijtreiniging:

Wanneer een koolzuurhoudend reinigingsmiddel op het tapijt wordt aangebracht zorgen de miljoenen koolzuurbelletjes ervoor dat het vuil los gemaakt wordt van de vezel en naar de oppervlakte wordt gestuwt. Doordat de koolzuurbelletjes helpen bij het los maken van het vuil is het gebruik van agressieve en sterke reinigingsmiddelen niet nodig. Wanneer het tapijt gereinigd wordt met een koolzuurhoudend reinigingsmiddel wordt er tevens minder water gebruikt om het vuil uit het tapijt te spoelen. Waardoor de droogtijd korter is.

Koolzuur tapijtreiniging is een zeer veilige manier van tapijt reinigen. Zonder gevaar voor mens of dier. Nagenoeg de meeste tapijten kunnen zonder problemen met een koolzuur houdend reinigingsmiddel worden gereinigd.

De tapijtreiniging methodes met koolzuur:

Er zijn verschillende methodes van tapijtreiniging waarbij een koolzuur houdend reinigingsmiddel kan worden gebruikt. De meest bekende methode is de sproei-extractie methode maar ook bij de bonnet methode is het reinigen met koolzuur mogelijk.

De voordelen op een rijtje:

  • Snellere droogtijd
  • Geen agressieve en schadelijke chemicaliën
  • Betere en diepere reiniging

Chem-Dry

Chem-Dry van oorsprong uit de Verenigde Staten is de bedenker van het reinigen van tapijt met koolzuur. Of zoals Chem-Dry het zelf noemt “Hot carbonating cleaning”.

Inmiddels wordt dit proces van tapijten schoonmaken wereldwijd toegepast door meer dan 3500 ondernemingen die volgens het Chem-Dry procedé werken.

Grondige dieptereiniging tapijt

U wilt zo lang mogelijk plezier hebben van uw tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Het op een juiste manier verwijderen van vlekken uit tapijt zal hier zeker aan bijdragen. Toch is het ook goed om eens in de drie tot vijf jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. De frequentie van een complete tapijtreiniging is natuurlijk afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Goed onderhoud van tapijt loont zich. Het zorgt voor een gezonde woonomgeving en de levensduur van het tapijt zal verlengt worden.

De specialisten van mijnschoonhuis.nl kunnen ook uw tapijt weer perfect schoonmaken eventueel ook met de koolzuur methode zoals hierboven omschreven.

Vloerbedekking laten schoonmaken
Tapijt laten reinigen.

Reiniging van tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Snelle droogtijd en het aanbrengen van een vuilwerende laag. Ook met de koolzuur methode.

Bekijk de mogelijkheden
Tapijtreiniging met koolzuur
geplaatst op 24 September 2020 in Tapijt reinigen tapijtreiniging
Offerte aanvragen