Hoe werkt tapijtreiniging met een TruckMount?

Tapijtreiniging met een TruckMount is de meest professionele manier van tapijt reinigen. De basis van een TruckMount is de sproei-extractie methode. Het principe is vrij eenvoudig. Water eventueel gemengd met een reinigingsproduct wordt verwarmd en onder druk in tapijt geïnjecteerd. Het los gemaakte vuil wordt dan direct opgezogen door een krachtige waterzuiger.

Portable sproei-extractie machines:

De sproei-extractie methode bestaat al zeer lang en is de meest gebruikte methode voor het reinigen van tapijt en meubelstoffen. De meeste sproei-extractie machines zijn portable apparaten die makkelijk in gebouwen of woningen gebruikt kunnen worden. Deze machines zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar.

Het verschil in de machines zijn o.a:

  • de druk waarmee de reinigingsvloeistof geïnjecteerd wordt
  • de mogelijkheid om de vloeistof te verwarmen
  • en de kracht waarmee het vuil en water uit het tapijt gezogen wordt

En totaal niet onbelangrijk is de kundigheid van degene die de machine gebruikt. De vakman bepaald in grote mate of het tapijt of de stoffen meubels ook echt schoon worden.

TruckMount sproei-extractie:

Een TruckMount sproei-extractie machine is meestal ingebouwd in een aanhangwagen of bedrijfsauto. De machine werkt op een diesel of benzine motor. Vanuit de aanhangwagen of bedrijfsauto worden lange slangen uitgelegd tot op de plaats waar het tapijt gereinigd moet worden. De druk waarmee tapijt en/of meubelstoffen geïnjecteerd wordt is aan te passen. Hierdoor kan beter rekening worden gehouden met de aard van de vervuiling en het soort tapijt of meubelstof. Andere voordelen zijn dat de machine veel krachtiger het vuile water kan opzuigen dan de portable machines. Waardoor de droogtijd aanzienlijk korter zal zijn. Het vuile water wordt in de TruckMount opgevangen en kan op een verantwoorde manier worden afgevoerd.

Tapijtreiniging of meubelreiniging met een TruckMount kan alleen uitgevoerd worden door goed opgeleide vakmensen. Het is een ideaal systeem vooral voor het reinigen van tapijt in winkels, bedrijven of de bovenetage van een woning.

Grondige dieptereiniging tapijt

U wilt zo lang mogelijk plezier hebben van uw tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Het op een juiste manier verwijderen van vlekken uit tapijt zal hier zeker aan bijdragen. Toch is het ook goed om eens in de drie tot vijf jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. De frequentie van een complete tapijtreiniging is natuurlijk afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Goed onderhoud van tapijt loont zich. Het zorgt voor een gezonde woonomgeving en de levensduur van het tapijt zal verlengt worden.

Vloerbedekking laten schoonmaken
Tapijt laten reinigen.

Reiniging van tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Snelle droogtijd en het aanbrengen van een vuilwerende laag.

Bekijk de mogelijkheden
TruckMount Tapijtreiniging
geplaatst op 12 November 2017 in Tapijt reinigen tapijtreiniging
Offerte aanvragen