Urinegeur huisdier verwijderen uit tapijt

Hond plast op het tapijt – Kat plast op het tapijt!

Volg onderstaande stappenplan en in de meeste gevallen zal de de geur van huisdier urine direct verwijderd worden uit uw tapijt.

De eerste hulp bij vlekken:

  • Pak direct een handdoek
  • Maak deze nat met water
  • Goed uitwringen en op de vlek leggen
  • Zoveel mogelijk van de urine opnemen met de handdoek
  • Herhaal dit enkele keren

De meeste urine zal nu verdwenen zijn uit uw tapijt. Maar dat is geen garantie dat ook de geur definitief verwijderd is. Gebruik hier voor Odor Pet Remover. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van verse urine vlekken uit tapijt. Het is geen maskeer middel. Maar het neutraliseert in de kern de urine lucht.

urinegeur huisdier verwijderen

Behandeling urine vlek met Pet Odor Remover:

  1. Doordrenk de plek met Pet Odor Remover en verwijder vervolgens zoveel mogelijk vocht door te deppen met een schone (witte) handdoek.
  2. Doordrenk de plek nogmaals met Pet Odor Remover en verwijder vervolgens overtollig reinigingsmiddel door de plek te deppen met een schone (witte) handdoek
  3. Bedek de plek vervolgens met een schone (witte) handdoek om de plek zo gedurende 24 uur vochtig te houden.
  4. Loop niet over het vochtige tapijt

Let op: Nooit wrijven, alleen lichtjes deppen. Nooit föhnen, tapijt moet gewoon op een natuurlijke manier drogen.

De misverstanden over vlekken verwijderen:

In veel gevallen wanneer het niet lukt een vlek uit het tapijt te verwijderen komt dat veelal door goedbedoelde maar verkeerde behandelingen. Vooral de allerlei soorten huishoudmiddeltjes maken het vaak alleen maar erger. Gebruik geen afwasmiddel, wasmiddelen of groene zeep. Deze producten kunnen het tapijt gaan verkleuren en achteraf gezien is de vlek alleen maar erger geworden.

In het geval van een urinevlek verwijderen:

Nooit doen: Gebruik geen afwasmiddel of wasmiddelen. Pas op met huis tuin en keuken middeltjes. Ze doen niet allemaal wat ze beloven.

Grondige dieptereiniging tapijt

U wilt zo lang mogelijk plezier hebben van uw tapijt in de woonkamer, slaapkamer of op de trap. Het op een juiste manier verwijderen van vlekken uit tapijt zal hier zeker aan bijdragen. Toch is het ook goed om eens in de drie tot vijf jaar uw tapijt grondig te laten reinigen. De frequentie van een complete tapijtreiniging is natuurlijk afhankelijk van de gezinssamenstelling en hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Goed onderhoud van tapijt loont zich. Het zorgt voor een gezonde woonomgeving en de levensduur van het tapijt zal verlengt worden.

Tapijt laten reinigen
Tapijt reinigen bij je thuis.

Reiniging van tapijt in woonkamer, slaapkamer op op de trap. Snelle droogtijd en het aanbrengen van een vuilwerkende laag.

Bekijk de mogelijkheden