Wat is Alcantara stoffering?

Alcantara is een kunststof wat bestaat uit 68% polyester en 32% uit polyerethaan. Het is een microvezel stof. Waarbij het mengsel zeer hecht geweven is. De vezels zijn zeer dun waardoor alcantara stoffering zacht aanvoelt zoals fluweel. Deze stoffering is in meer dan 50 kleuren te verkrijgen. Door de samenstelling is de stof erg slijtvast en goed en makkelijk schoon te maken.

Alcantara heeft de look en feeling van suede en leer. Daardoor heeft het vele toepassingen gekregen. Deels omdat het materiaal goedkoper is maar ook omdat alcantara sterker van structuur is.

Men vindt alcantara materiaal terug in:

Kleding, meubelstoffen, autobekleding, bekleding van luxe jachten maar ook in bijvoorbeeld telefoon hoesjes.

Nep-Alcantara:

Toen deze microvezel stof ontwikkeld werd in 1975 is het veel verkocht als nieuwe trend stoffering voor meubels. Daarna zijn er ook vele andere variaties van dit materiaal op de markt gekomen. Deze andere microvezel stoffen met een suede look werden vaak als Alcantara verkocht. Maar hadden helaas niet de kwaliteit van de echte Alcantara. Deze zogezegde nep-alcantara stoffen werden snel vaal en versleten snel. Dit ging voor een deel ten koste van de reputatie van de echte alcantara. Nu heeft de consument alcantara weer helemaal ontdekt en wordt het volop verkocht vooral op de luxere zitmeubels.

Onderhoud van alcantara stoffering:

Alcantara stoffering is zeer makkelijk te onderhouden. Het dagelijks en wekelijks onderhoud kan gewoon gedaan worden door de stof met een meubel mondstuk te stofzuigen. Heeft u huisdieren dan is het gebruik van een kleding borstel ook erg gemakkelijk om snel even wat haren weg te halen. Tevens zal de stof hierdoor fluweel zacht blijven.

Wanneer de stof in de loop van de tijd wat smoezelig wordt kunt u het eenvoudig zelf schoonmaken. Veelal ontstaat de vervuiling door het afgeven van kleding en huidvetten. Wij adviseren het gebruik van een schone vochtige microvezel doek eventueel met een product speciaal voor het verwijderen van huidvet vlekken. (Grease & Oil) U zult zien dat de vervuiling in de microvezel doek gaat zitten. Waarna u deze uitspoelt en nogmaals gebruikt om de stof verder af te nemen. De stof zal snel en mooi egaal opdrogen zonder dat er kringen ontstaan. Eventueel kunt u een zachte meubel borstel gebruiken (van de stofzuiger) om de stof ligt op te borstelen.

Complete grondige dieptereiniging:

Ons advies is de stoffering eens in de 3 tot 5 jaar grondig te laten reinigen door een specialistisch reinigingsbedrijf. Een professioneel reinigingsbedrijf heeft de juiste producten en machine om uw stoffering perfect schoon te maken. Stoffen meubels laten reinigen kan gewoon bij u thuis worden gedaan. Zonder rompslomp of gevaar voor het overige interieur.

Wanneer alcantara op een juiste manier wordt onderhouden kunt u er erg lang plezier van hebben. Daarbij hoort na verloop van tijd een grondige reiniging. Dit is tot behoud van de stoffering. Na een professionele reiniging ziet de stoffering er mooi schoon uit en voelt nog altijd fluweel zacht.

Stoffen meubels aan huis reinigen
Meubelreiniging aan huis.

Complete dieptereiniging van stoffen meubels, fauteuils en eetkamerstoelen. Ook voor het impregneren van uw meubels. Gewoon bij u thuis.

Bekijk de mogelijkheden
Wat is Alcantara stoffering?
geplaatst op 17 October 2018 in Begrippenlijst Meubelreiniging
Offerte aanvragen