Wat is groene zeep?

Groene zeep of zachte zeep, bruine zeep of goudzeep heeft een gelig-bruinige kleur en is een zachte zeep wat gebruikt wordt bij huishoudelijke schoonmaak.

Oorspronkelijk werd groene zeep gemaakt van hennepolie. Deze olie heeft van nature een enigszins groene kleur. Waardoor het groene zeep werd genoemd. Tegenwoordig wordt groene zeep van andere goedkope plantaardige olie gemaakt. Zoals sojaolie of koolraapolie.

Groene zeep is biologisch afbreekbaar

Groene zeep is een zacht biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. Het is ongevaarlijk voor mens en dier en bevat geen fosfaten. Groene zeep is zacht voor de huid en kan prima gebruikt worden om vettige smeer handen te wassen.

Groene aanslag verwijderen met groene zeep
Groene aanslag verwijderen met groene zeep

Groene zeep als reinigingsmiddel

Er zijn vele toepassingen waarbij groene zeep gebruikt kan worden als schoonmaakmiddel. Mits het gereinigde goed nagespoeld kan worden. Groene zeep laat een klein film laagje achter wat het gereinigde oppervlakte enigszins plakkerig maakt. Groene zeep is dan ook niet zo goed geschikt voor het reinigen van tapijt of meubelstoffering.

Specialistische reinigingen door de vakmensen van mijnschoonhuis.nl
Specialistische reiniging door mijnschoonhuis.nl

Wij bieden een scala aan specialistische reinigingen voor particulieren in en rond het huis. Uitgevoerd door echte vakmensen in heel Nederland.

Bekijk de mogelijkheden
Wat is Groene Zeep?
geplaatst op 20 August 2019 in Begrippenlijst Schoonmaak producten
Offerte aanvragen