Wat zijn de kosten van een natuursteen vloer laten reinigen?

Natuurstenen vloeren zijn voor elk huis een aanwinst. De grandeur die natuursteen uitstraalt geeft elk interieur een grote boost in stijl en klasse.
Vloeren gemaakt van marmer, graniet, Belgisch hardsteen, Terrazo en Travertin zijn allemaal onderhoudsgevoelig die allemaal hun eigen manier gebruiksaanwijzing hebben. Je natuursteen laten reinigen bij tijd en wijle is dan ook aan te raden. De tarieven natuursteen reiniging zijn van vele factoren afhankelijk en is per vloer verschillend. Het hangt mede af van het soort natuursteen waar je vloer van is gemaakt en van welke behandeling er vereist is. De aard van vervuiling speelt hier de grootste rol in. Doffe plekken en zelfs beschadigingen zoals krassen kunnen door middel van polijsten worden weggewerkt. Bij ernstigere beschadigingen dient de vloer eerst geslepen te worden.

De prijzen natuursteen laten schoonmaken zijn dus erg afhankelijk van de arbeidsintensiviteit die het reinigen behelst en dat is voor elke vloer weer anders.
Daarom komen de specialisten van mijnschoonhuis.nl altijd voorafgaand aan de reiniging jou thuis bezoeken om met eigen ogen de natuurstenen vloer te aanschouwen. Zo kan er voor jou een op maat gemaakte offerte worden gemaakt waarbij je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De mogelijkheden voor natuursteen laten reinigen.

Voor elke vloer bestaan er verschillende werkwijzen wat betreft het laten schoonmaken ervan. Dit heeft te maken met de mate van vervuiling en beschadigen, maar ook met het gewenste eindresultaat. Zo kan een natuurstenen vloer glanzend worden opgeleverd, maar ook mat. Elk effect behelst een andere methode van reiniging wat weer invloed heeft op de prijzen natuursteen laten schoonmaken. Hieronder vertellen we jou welke mogelijkheden jij allemaal hebt op het gebied van natuursteen laten reinigen.

Polijsten

Het polijsten van natuursteen gebeurt door middel van hele fijne diamantsegmenten. Hierdoor is het mogelijk om doffe plekken die zijn ontstaan door slijtage te laten verdwijnen. Zelfs lichte beschadigingen zoals krasjes kunnen door middel van polijsten worden weggewerkt.
Door je natuurstenen vloer te polijsten, krijgt de vloer ook weer haar glans terug. Afhankelijk van het soort natuursteen is het mogelijk om de glans in verschillende sterktes te laten terugkeren.

Slijpen

Slijpen, in de volksmond ook wel schuren genoemd, is van toepassing wanneer er beschadigingen in de vloer aanwezig zijn die verder gaan dan een paar lichte krasjes.
Als de beschadigingen in de vloer te diep zijn om door middel van polijsten weg te werken, slijpen wij de vloer met diamantslijpmachines.
Hierbij schuren wij een miniem laagje van het natuursteen af waarbij we rekening houden met de hoogteverschillen tussen de tegels. Zo maken wij de vloer vlak en egaal terwijl wij de beschadigingen herstellen.

Kristalliseren

Behalve door polijsten kunnen wij jouw vloer ook weer laten glanzen door de natuurstenen vloer te kristalliseren. Door het kristalliseren van natuursteen ontstaat er niet alleen een glanzend effect, het natuursteen wordt nu ook verdicht waardoor er een hardere toplaag ontstaat. Deze harde toplaag is beter bestand tegen schade die kan ontstaan wanneer zware voorwerpen op de vloer vallen.

Zoeten

Wanneer je liever een natuurstenen vloer hebt met een matte uitstraling, dan zoeten wij de natuurstenen vloer voor jou. Het zoeten van natuursteen gebeurt nadat de vloer is gepolijst of geslepen.

Impregneren

Na het slijpen of polijsten van je natuurstenen vloer, kan je er voor kiezen om je vloer te laten impregneren. We voorzien de vloer dan van een vuil- en vochtafstotende laag waardoor de vloer langer mooi blijft en makkelijker schoon te houden is.

Overeenkomsten en verschillen van natuursteen

We bespreken hieronder per type natuursteen de belangrijkste eigenschappen en kenmerken van het type vloer met betrekking tot het reinigen ervan.

Een eigenschap die natuurstenen vloeren met elkaar delen, is dat er van nature kalk in zit.
De eigenschap van kalk is dat het zeer gevoelig is voor zuren.
Wanneer kalk in aanraking komt met zuur, lost kalk gedeeltelijk op. In een natuurstenen vloer veroorzaakt dit de kenmerkende doffe plekken die erin kunnen ontstaan. Zuurhoudende producten zoals jus d’orange of azijn, maar ook fruitsappen en schoonmaakmiddelen kunnen de kalklaag in een natuurstenen vloer aantasten en doffe plekken veroorzaken. Deze vorm van verontreiniging kan door middel van polijsten weer teniet worden gedaan.

Bij het reinigen van alle type vloeren worden de randen en muren afgeplakt ter bescherming ervan.

Het reinigen van een marmeren vloer

Het reinigen van een marmeren vloer is afhankelijk van de mate van verontreiniging en de eventuele hoogteverschillen in de vloer. Wanneer de hoogteverschillen dusdanig groot zijn, zullen wij de vloer eerst slijpen. Vervolgens zullen wij de marmeren vloer polijsten. Dit kan in meerdere fases gebeuren, naargelang de gewenste glans die de marmeren vloer weer dient te krijgen. Het slijpen van een marmeren vloer gebeurt alleen bij grote hoogteverschillen. Beschadigen zoals doffe plekken en krassen werken wij weg door de marneren vloer te polijsten.

Het reinigen van een granieten vloer

Wanneer de granieten vloer enkel licht beschadigd is zoals kleine krassen en doffe plekken, zullen wij de granieten vloer polijsten met een speciaal daarvoor bestemde polijstpasta. Hierdoor worden beschadigingen weggewerkt en krijgt de granieten vloer ook weer een mooie glans.
Wanneer de beschadigingen dusdanig ernstig zijn, zal de vloer eerst worden geslepen alvorens de vloer gepolijst wordt.

Het reinigen van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is ook bekend onder de namen Arduin of Blauwsteen.
Belgisch hardsteen bestaat voor het grootste gedeelte uit kalk.
Door het licht poreuze karakter ontstaan dan ook gauw krassen en vlekken in Belgisch hardsteen. Ernstige beschadigingen dienen dan ook door middel van slijpen te worden weggewerkt. Door het polijsten van Belgisch hardsteen krijgt deze natuursteen zijn kenmerkende hoogglans weer terug.

Het reinigen van een Terrazzo vloer

Terrazzo is ook bekend onder de naam Granito. Terrazo is een mix van marmer, zandkorrels en cement. Omdat Terrazo wordt gemend met deze bestandsdelen, is het mogelijk om een Terrazzovloer in de meest uiteenlopende kleuren te krijgen.
Een ander kenmerk van Terrazzo is dat hij door de vermenging met cement zeer stoot- en slijtvast is.
Daardoor volstaat meestal enkel polijsten wanneer een Terrazzovloer moet worden gereinigd. Door het polijsten van Terrazzo ontstaat weer een nieuwe glans die jarenlang meegaat.

Het reinigen van een Travertin vloer

Net zoals Belgisch hardsteen is Travertin een zacht natuursteen omdat het voor een groot gedeelte uit kalk bestaat.
Een ander kenmerk van Travertin is dat het in vele verschillende soorten kwaliteit te verkrijgen is. De ene Travertin vloer is kwalitatief geenszins de andere.
Travertin is nog poreuzer als Belgisch hardsteen waardoor veelal kleine gaatjes in de vloer te zien zijn. Desgewenst kunnen deze gaatjes gedicht worden.
Bij lichte beschadigingen volstaat het polijsten van een Travertin vloer. Bij ernstigere beschadigingen zullen wij de vloer eerst slijpen.

De tarieven natuursteen reiniging zijn dus voor een groot gedeelte afhankelijk van welke behandeling ze moeten ondergaan. Het spreekt voor zich dat een reiniging waarbij enkel gepolijst hoeft te worden, goedkoper is dan een reiniging waarbij de vloer eerst geslepen moet worden.
Daarom komen de specialisten van mijnschoonhuis.nl altijd uw vloer inspecteren voorafgaand aan de reiniging. Zo kunnen wij een op maat gemaakte offerte maken.

Marmeren vloer laten reinigen
Natuursteen vloer laten reinigen.

Laat uw natuursteen vloer reinigen, beschermen en onderhouden door de specialisten van mijnschoonhuis.nl. Wij reinigen alle soorten natuursteen vloeren zoals, marmer, leisteen, graniet, travertin en hardstenen vloeren.

Bekijk de mogelijkheden
Natuursteen vloer laten reinigen
geplaatst op 14 april 2021 in Natuursteen reinigen
Offerte aanvragen