Witte (doffe) vlekken in grindvloer!

Soms ontstaan in een grindvloer witte vlekken of doffe plekken.

Enkele oorzaken kunnen zijn:

  • Verkeerd gebruik van reinigingsmiddelen
  • Gebruik van stoomreiniger
  • Invloed (zon)licht

Gebruik verkeerde reinigingsmiddelen

Een grindvloer dient schoongemaakt te worden met een alkalisch (Ph ca 11-13) reinigingsmiddel. Deze lossen het ingelopen en gemorste vuil eenvoudig op. De meeste leveranciers van grindvloeren hebben hun eigen productlijn voor het onderhoud.

Bij reinigingsmiddelen met een Ph waarde lager dan 5,5 is de kans groot dat de grindvloer beschadigd wordt. Wat meestal resulteert in witte en doffe vlekken.

Stoomreiniger

Vanwege de hoge temperatuur kan er blijvende schade ontstaan wanneer een grindvloer gereinigd wordt met een stoomreiniger. Dat zal niet bij elke grindvloer het geval zijn. Het is o.a. afhankelijk van de kwaliteit van de grindvloer.

Invloed zonlicht

Een grindvloer kan door invloed van licht en zonlicht verkleuren. Wanneer een grindvloer gelegd wordt bijvoorbeeld in een serre ontstaat na verloop van tijd grote kleurverschillen. Dit is wederom afhankelijk van de kwaliteit van de grindvloer. Een grindvloer kan bij het leggen voorzien worden van een extra aflak laag als extra UV-bescherming.

Kwaliteit van een grindvloer

De kwaliteit van een grindvloer hangt van vele factoren af. Een gesealde grindvloer of ongesealde grindvloer is opgebouwd uit miljoenen kleine grindkorrels al dan niet voorzien van een gekleurde epoxy-coating. Na het kleuren van de korrels kunnen kwaliteitsverschillen optreden. De grindvloer wordt vervolgens gelegd waarbij bindmiddel / hars wordt gebruikt. Deze bindmiddelen hebben verschillende eigenschappen. De goedkopere bindmiddelen zullen vrij snel verkleuren onder invloed van UV stralen.

Een grindvloer van goede kwaliteit en gelegd door een vakman zal bijdragen aan een prettig wooncomfort. Een grindvloer is hygiënisch en goed te onderhouden.

Wanneer u grindvloer toe is aan een grondige reiniging, kunt u dit het beste uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Zij werken met de juiste producten en systemen. Daarbij zal u grindvloer ook nog eens veel schoner worden als dat u het zelf gaat reinigen.

Grote schoonmaak gesealde grindvloer:

Ons advies is om de grindvloer eens per jaar grondig schoon te maken. Dit kan op verschillende manieren. Wanneer u het zelf wilt doen kunt u het beste hiervoor een schrobmachine gebruiken met een zachte borstel in combinatie met een waterzuiger. Het gebruik van een stoomreiniger raden wij ten zeerste af.

De grindvloer dient u dan eerst in te zetten met ruim water waarin een zacht en biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel aan toegevoegd is. Daarna gaat u het of handmatig met een schrobber of met behulp van een schrobmachine goed schrobben. Het vuil zal dan los komen en kan met behulp van de waterstofzuiger verwijderd worden. Dit proces kunt u dan meerdere keren herhalen totdat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Als laatste handeling dient de volledige vloer met alleen schoon water worden nagespoeld. Zodat u geen zeepresten in uw grindvloer achterlaat.

U kunt ook de grote schoonmaak van uw gesealde of ongesealde grindvloer uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De methode met het beste resultaat is de grindvloer te laten reinigen onder hoge druk waarbij direct het vuil en het water worden weggezogen. Een veilige methode zonder agressieve chemicaliën.

Grindvloer laten reinigen
Grindvloer laten reinigen

Reiniging van de grindvloer of marmerstone vloer. Of het nu om een gesealde of ongesealde grindvloer gaat de specialisten van mijnschoonhuis.nl maken het perfect voor u schoon.

Bekijk de mogelijkheden
Witte vlekken in grindvloer
geplaatst op 24 June 2019 in Grindvloer Grindvloer reinigen
Offerte aanvragen